OVO JE BILA POSLEDNJA ŽELJA LANETA GUTOVIĆA: Porodica UČINILA SVE da je ISPUNI, mnogi su ZBUNJENI ZBOG TOGA
Milan Lane Gutović, Foto: Antonio Ahel/ATAImages

NIJE ŽELEO JEDNU STVAR

OVO JE BILA POSLEDNJA ŽELJA LANETA GUTOVIĆA: Porodica UČINILA SVE da je ISPUNI, mnogi su ZBUNJENI ZBOG TOGA

Gutović je za života izrazio želju da bude sahranjen na lokalnom kumodraškom groblju, a nije želeo ni komemoraciju

Objavljeno: 09:25h

Legendarni glumac Milan Lane Gutović preminuo je 25. avgusta 2021. u 75. godini, nakon borbe sa opakom bolešću, a prema svojoj poslednjoj želji, nije sahranjen u Aleji zaslužnih građana.

Gutović je za života izrazio želju da bude sahranjen na lokalnom kumodraškom groblju, a nije želeo ni komemoraciju.

- Sahrana će biti održana u subotu na kumodraškom groblju, tu počivaju i njegovi roditelji. Neće biti komemoracije, to je bila njegova želja. Porodica neće davati izjave za medije - rekao je za Novosti Gutovićev sin neposredno nakon očeve smrti.

Gutović je za života izrazio želju da bude sahranjen na lokalnom kumodraškom groblju, a nije želeo ni komemoraciju
Gutović je za života izrazio želju da bude sahranjen na lokalnom kumodraškom groblju, a nije želeo ni komemoracijufoto: Antonio Ahel/ATAImages

Na pitanje da li će porodica pristati, ukoliko zvaničnici predlože da Lane Gutović počiva u Aleji zaslužnih građana, Spasoje je rekao da će ispuniti glumčevu želju da bude sahranjen u Kumodražu.

Gutović je rođen 11. avgusta 1946. godine u beogradskom naselju Umka, a potom je živeo u Kumodražu. Poslednjih godina često je kampovao i pecao.

Milan Lane Gutović preminuo je 25. avgusta 2021. u 75. godini, nakon borbe sa opakom bolešću
Milan Lane Gutović preminuo je 25. avgusta 2021. u 75. godini, nakon borbe sa opakom bolešćufoto: Dado Đilas

Lanetovi roditelji su bili prosvetni radnici. Ima stariju sestru Bojanu za koju je jednom prilikom rekao da je prema njemu uvek bila zaštitnički nastrojena. Želeo je da upiše Prirodno-matematički fakultet, ali se oprobao na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju gde je odmah primljen. Bio je u braku iz kog ima ćerku Milicu. Ona je krenula očevim putem, a osim glumom, bavi se i baletom. Krajem 2016. godine Milica se porodila pa je glumac postao deda. Više od deceniju je bio u vanbračnoj vezi sa Biljanom Knežević, balerinom Pozorišta na Terazijama. Sa njom ima sinove Janka i Spasoja.

Serije i filmovi poput „Tesne kože”, „Metle bez drške”, „Otvorenih vrata”, „Bele lađe” samo su neki od njegovih ostvarenja i projekata u kojima je dao svoj lični pečat.

Bonus video:

02:49

ESPRESO NA LICU MESTA! MAKEDONSKA LEPOTICA DOŠLA U BEOGRAD POSLE GODINA: Karolina Gočeva pomenula Tošeta Proeskog i RASTUŽILA SVE

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.