DRAGANA KATIĆ NE MOŽE DA ZAUSTAVI SUZE ZBOG SINA: Zauvek će ga čekati
Foto: Printscreen/jutjub/oko

žena lavica

DRAGANA KATIĆ NE MOŽE DA ZAUSTAVI SUZE ZBOG SINA: Zauvek će ga čekati

Dragana Katić, voditeljka i majka blizanaca otkriva da je njen sin Boban, koji studira u Nemačkoj, doneo odluku da se ne vraća u Srbiju i da svoj život nastavi u inostranstvu, zbog čega neizmerno pati

Objavljeno:

Voditeljku vrlo gledane emisije "Nikad nije kasno" Draganu Katić (56) televizijska publika voli zbog odmerenosti, damskog držanja i neverovatne pozitivne energije kojom pleni.

Teško ko je ikada, tokom njene plodne karijere, mogao da primeti borbe i velike tuge koje se u njoj odigravaju dok s velikim profesionalizmom i blistavim osmehom situaciju u TV studiju drži pod kontrolom.

Dragana Katić, voditeljka i majka blizanaca otkriva da je njen sin Boban, koji studira u Nemačkoj, doneo odluku da se ne vraća u Srbiju i da svoj život nastavi u inostranstvu, zbog čega neizmerno pati...

Dragana je tužna, ali je i sigurna da njen sin radi nešto što mnogo želi, te su njene emocije uskomešane.

Dragana Katić
foto: Printscreen/Instagram/dragana_katic

– Boban nema u planu da se vraća u Srbiju. Do septembra bi trebalo da preda tezu i završi master. Sada je praktikant u Berlinu, a on bi da ostane tamo i da živi, nažalost. Mnogo mi je teško, kriziram na dva meseca. Ranije je mogao da doleti, s vremena na vreme, ali sada, otkako je počeo da radi, to je nemoguće. Čekam da završim snimanja, jer mogu samo tokom vikenda da odem da se vidim s njim – on je tokom radne nedelje u birou po ceo dan.

Sada ću ja biti ta koja će "trčkati" da ga vidi. Srećom, malo su popustile i mere zbog korone – kaže majka blizanaca Bobana i Bojana, koji su bez oca ostali pre tri godine. Iako je naviknuta na nemile događaje na životnom putu, Dragani je nova vrsta tuge teško pala i nikako ne može da se navikne na novu prazninu.

– Bobanov odlazak veoma sam teško doživela i preživela. Pozdravljanje i odlaženje s koferima, rastanak s nama i s kucom našom... Meni je to sve strašno bilo, jedva sam izdržala. Prva dva i po meseca, a to je bilo najduže naše odvajanje do tada, pucala sam psihički, i to u sebi, ali njegov brat je to video. Organizovao je s njim i mojim drugaricama da Boban dođe i iznenadi me. To se desilo prošlog decembra. Umalo se nisam srušila kada sam ga videla u jedan noću, to mi je bilo najlepše iznenađenje u životu. To mi je ujedno i potvrda koliko me deca vole i da vide koliko oni meni znače. No, živ se čovek na sve navikne. - kaže pa nastavlja:

Boban je srećan i planira tamo život. Rekla sam mu da ovde ima svoju porodicu, svoju zemlju i svoj stan. Kazala sam mu da ništa ne treba da trpi i da se vrati ako bude hteo, te da bi trebalo da trpi samo ako će ga to dovesti do ciljeva koje je zacrtao. Uvek ima odstupnicu i gde da se vrati. Nije izbeglica, već dete koje ima svoj dom – ističe poznato TV lice, koja je više od tri decenije pred kamerama. S mnogo ljubavi govori o povezanosti sa sinovima, koji su odrastali bez očinske figure, budući da je ona od njihovog rođenja samohrani roditelj.

– Boban je mnogo vezan za Beograd i društvo, i znam da mu sve to nedostaje. Kad se snađe, moći će da dođe kad god poželi. Bojan i on su jako vezani, ne onako patološki, kao što to umeju da budu blizanci, već kao braća. Nas troje smo jako povezani, sticajem životnih okolnosti. Gajila sam tu povezanost, jer smatram da roditelji i deca moraju da budu bliski. Teško je kad odu deca, ali nema "rupa u duši", već se ta ljubav nadograđuje i dalje – kaže Dragana koja zadržava osmeh uprkos bolu i mnogim životnim udarcima koje je pretrpela. Zato smo je pitali koji je njen sistem održavanja dobre energije i pored nedaća.

Dragana Katić
foto: © ATA Images

– Imam neku vrstu sistema. Svoju decu sam učila, kao što je mene mama naučila, u kući se dešavaju stvari koje ne iznosimo na ulicu. U kući ćemo patiti, plakati i tugovati. No, onog trena kad izađemo napolje, niko oko nas nije dužan da trpi lošu energiju koju nosimo sa sobom zbog problema ili životnih izazova koje smo dobili u životu. Prosto, treba da izađeš naoružan osmehom, a u domu ćemo sve otpatiti. Kada smo imali veoma teških momenata, blizanci su odlazili u školu i na fakultet, nije trebalo to da se vidi i zna. - kaže i nastavlja:

Osećanja su tu da se dele s intimnim prijateljima, ne s celim svetom. Ne zato što je to sramota, već nije lepo. Ne mogu ja da odem na posao i da budem ucveljena. Ja sam na visini zadatka, kao i svako ko je profesionalac. Čovek mora da nauči da se nosi s padovima i izazovima uz pomoć aure unutar koje sve boli može da deli s najbližima – poručuje voditeljka i ističe da je najponosnija na svoje bliske prijatelje koje ne menja decenijama jer su oni njena porodica koju je sama birala.

Bonus video:

00:24

ESPRESO NA LICU MESTA! ACO PEJOVIĆ DOŠAO NA MAC: Evo šta kaže o Emini Jahović

(Espreso / Story)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.