ISTINA O POREKLU JOVANA MEMEDOVIĆA JE TU: Nije iz Srbije, EVO odakle je zapravo
Jovan Memedović, Foto: Printscreen/RTS

godinama tajio

ISTINA O POREKLU JOVANA MEMEDOVIĆA JE TU: Nije iz Srbije, EVO odakle je zapravo

Par godina kasnije, postao je voditelj autorskih emisija. Prvo je to bila emisija Svet lova i ribolova, a zatim Sasvim prirodno

Objavljeno:

Jovan Memedović je srpski novinar i voditelj. Rođen je 1960. godine u Beogradu. Završio je i nižu muzičku školu, ali je oduvek voleo prirodu i sport, prvenstveno boks.

Trenirao je džudo. Upravo zato je po završetku Četvrte beogradske gimnazije, upisao Fakultet za fizičku kulturu, a 1985. godine i diplomirao.

Kao novinar je počeo da radi 1986. godine u informativnoj redakciji u Beogradskom programu. 1992. godine je počeo da izveštava kao sportski novinar i komentator.

Poreklo Jovana Memedovića
Poreklo Jovana Memedovićafoto: Printscreen/RTS Prikazuje

Par godina kasnije, postao je voditelj autorskih emisija. Prvo je to bila emisija Svet lova i ribolova, a zatim Sasvim prirodno.

Zbog iste je i dobio nadimak srpski Ber Grils, iako ističe da on, za razliku od Grilsa koga na snimanju prati gomila pomoćnog osoblja, u avanture ide samo sa jednim snimateljem.

Iako emislija ima skroman budžet obišao je svet, ali je prikazao i lepote naših predela.

Trudi se da propagira i podstiče zdrav i aktivan život i odnos prema okolini. Tridesetak epizoda emisije otkupio je francuski Kanal plus.

Voditelj je kviza Potera na Radio televiziji Srbije (RTS). Memedović je 2007. godine dobio nagradu Laza Kostić za reportažu godine od Udruženja novinara Srbije (UNS).

Bio je u braku sa suprugom Mirjanom od 1993. do 2014. godine, kada su se razveli. Imaju dvoje dece, Mašu i Uroša, koji treniraju džudo. Memedović ima i stariju sestru koja je doktor nauka i radi pri Ujedinjenim nacijama (UN).

Otac mu je bio ekonomista rodom sa Durmitora, a majka psiholog sa Cetinja.

Završio je osnovnu školu na Dedinju, gde je i živeo, a leta je provodio na Durmitoru. Završio je i nižu muzičku školu, ali je oduvek voleo prirodu i sport, prvenstveno boks.

Bonus video:

04:06

EVO DA LI SE VIĐA SA BIVŠIM MUŽEM: Emina Jahović za Espreso progovorila o Mustafi

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.