KAD BUDETE VIDELI KO JE MAJKA MIODRAGA RADONJIĆA PAŠĆE VAM VILICA: Ovu ženu ste OBOŽAVALI, a niste znali NIŠTA
Foto: Zorana Jevtić

OVO NISTE ZNALI

KAD BUDETE VIDELI KO JE MAJKA MIODRAGA RADONJIĆA PAŠĆE VAM VILICA: Ovu ženu ste OBOŽAVALI, a niste znali NIŠTA

Branka je snimila 1984. godine album pod nazivom "Zaljubljena harmonika"

Objavljeno: 11:59h

Miodrag Radonjić danas je jedan od najpoznatijih glumaca na domaćoj javnoj sceni, a kako retko kad otkriva detalje iz privatnog života, malo ko zna da je lepotu i slobodu pred kamerama imao od koga da nasledi.

Naime, majka popularnog gumca bila je dobro poznata u čitavoj Jugoslaviji.

Branka Lolić je instrumentalista na harmonici, vokalni solista, član hora "Kraljica Natalija" i muzički urednik u Televiziji Beograd, a osamdesetih je bila povezana sa Lepom Brenom.

Miodrag Radonjić
foto: Kurir televizija

- Dok se brat Marko i ja nismo rodili, mama je bila veoma uspešna u muzičkom poslu, bila je prvakinja harmonike stare Jugoslavije. Mnogo je radila po svadbama, čak je išla na turneje po Evropi i Americi. Tih osamdesetih godina njen menadžer je bio čuveni Raka Đokić, koji je tada zastupao i Lepu Brenu. Imao je samo dve klijentkinje, Brenu i moju mamu. Onog momenta kada se mama odlučila da osnuje porodicu, karijeru je ostavila po strani i posvetila se nama - ispričao je Radonjić jednom prilikom za "Informer" i dodao:

- Mama je često svirala harmoniku ili klavir, a brat i ja bismo pevali, naročito na slavama. Izvodili smo narodne pesme od "Stani, stani, Ibar vodo", pa sve do "Hej, momci mladi" grupe Legende, uz koju smo i đuskali - zaključio je glumac.

1 / 5 Foto: prentscreen/youtube/pcelicapametnica

Branka je snimila 1984. godine album pod nazivom "Zaljubljena harmonika". Pored tradicionalnih kola na albumu se nalaze i kola koje je komponovao Miodrag Todorović Krnjevac i Novica Negovanović, a sa orkestrom Ljubiše Pavkovića 1988. godine snimila je album sa komponovanim narodnim pesmama.

Podsetimo, Miodrag Radonjić je srpski pozorišni, filmski i televizijski glumac i producent koji je prepoznatljivost stekao ulogama u serijama „Ubice mog oca“ i „Južni vetar“, te filmovima „Balkanska međa“ i „Hotel Beograd“.

Radonjić je sa 18 godina upisao Fakultet dramskih umetnosti (FDU) u Beogradu, u klasi profesora Dragana Petrovića. Prve pozorišne uloge je dobio tokom studija, a na filmu je debitovao 2010. godine u komediji „Nova šansa“. Od tada, do danas (mart 2020. godine) igrao je u filmovima „Oktobar“, „Marko Kraljević: Fantastična avantura“, „Igre u tami“, i drugima.

Miodrag Radonjić
foto: Vladimir Šporčić

Postao je popularan kao Baća iz filma i serije „Južni vetar“, a igrao je i u dva rusko-srpska filma – „Balkanska međa“ i „Hotel Beograd“. Amaterski se bavio glumom od osmog razreda osnovne škole, ali priznaje da nije imao jasnu viziju da li će gluma postati njegov životni poziv. Posle trećeg razreda gimnazije prijavio se za polaganje prijemnog ispita na Fakultetu političkih nauka, pre svega zato što je čuo da klasu prima Dragan Petrović, čuveni glumac i jedan od najcenjenijih predavača na FDU.

Bonus video:

09:11

ESPRESO TWITTER: Angellina

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.