LOŠ ODNOS SE ZAHUKTAVA NA SUDU! Polusestra Megan Markl podnela tužbu, CELA PORODICA se UROTILA protiv vojvotkinje
Foto: WPA-Pool / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

šok

LOŠ ODNOS SE ZAHUKTAVA NA SUDU! Polusestra Megan Markl podnela tužbu, CELA PORODICA se UROTILA protiv vojvotkinje

Vojvotkinjin advokat smatra da s obzirom na to da ona nije pisala knjigu ne može biti ni odgovorna za njen sadržaj

Objavljeno:

Polusestra Megan Markl, Samanta Markl uputila je sudu zahtev da pozove određene ljude na davanje iskaza u njenoj tužbi za klevetu protiv vojvotkinje od Saseksa.

Naime, Samanta, koja živi na Floridi, podnela je tužbu protiv polusestre Megan sredinom 2021. godine zbog, tvrdi, laži iznesenih tokom eksplozivnog intervjua s Oprom Vinfri u proleće prošle godine. Takođe, Samanta smatra da je oklevetana u knjizi "Finding Freedom". Poznato je da su u toj biografiji Saseksovih, koncentrisanoj na njihov beg iz britanske kraljevske porodice, neki detalji došli od same Megan. Ona ih je plasirala preko tadašnjeg sekretara za komunikacije Saseksovih, Džejsona Knaufa o čemu je Knauf čak i svedočio na sudu u nevezanom slučaju.

Samanta je tvrdila da su "lažne tvrdnje i zlonamerne laži" koje okružuju Meganinu priču o kraljevskoj porodici izazvale njeno "poniženje, sram i mržnju protiv nje u svetskim razmerama", te traži odštetu od 100.000 dolara.

Megan je tokom intervjua Opri rekla da je "odrasla kao jedinica" iako ima polusestru Samantu i polubrata Tomasa.

- Ali ta percepcija je sama po sebi neutuživa. Teško je zamisliti ličniji, subjektivniji osećaj od onoga kako neko gleda na sopstveno detinjstvo - obrazložio je vojvotkinjin pravni tim.

Samanta Markl
foto: printscreen

- Meganina izjava da je "odrasla kao jedinica očito nije trebala da bude iskaz objektivne činjenice da nije imala genetsku braću i sestre ili polubraću i sestre".

Meganin advokat Majkl Kamp takođe tvrdi da su njeni komentari u intervjuu s Oprom zaštićeni Prvim amandmanom Ustava SAD, koji između ostalog govori o slobodi govora.

Kaže i da su tvrdnje polusestre da je Megan odgovorna za deo teksta u knjizi "Finding Freedom" samo pokušaj spasavanja slučaja koji je na krhkim nogama. Vojvotkinjin advokat smatra da s obzirom na to da ona nije pisala knjigu ne može biti ni odgovorna za njen sadržaj.

Nakon što je spisak željenih davalaca iskaza isplivao u javnost, Kamp je rekao da bi s tim trebalo pričekati dok se ne odluči o Meganinom zahtevu za odbacivanje celog slučaja. Ona i njeni advokati smatraju da je slučaj bez ikakve osnove, te da bi u ovom trenutku suđenje bilo nepotreban spektakl i gubitak vremena, novca i resursa stranaka". Američki i britanski mediji pišu kako će Megan zasigurno učiniti sve da do suđenja ne dođe, a kako se i dogodi da njen suprug Hari ne učestvuje u davanju iskaza ili svedočenju.

Trenutno nije poznato kada će sud odlučiti o odbacivanju tužbe ili nastavku suđenja.

1 / 7 Foto: Profimedia

Bonus video:

02:08

ESPRESO ANKETA: Da li biste dali svom detetu HPV vakcinu, besplatna je i lekari su za

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.