VOLJENI DREZIK IZ KULTNE SERIJE "NESTAŠNE GODINE" NE LIČI NA SEBE: Glumac ŠOKIRAO pojavom na velikom platnu! (FOTO)
Foto: Printscreen/ YouTube/ Tudor Pixie

ŠOK!

VOLJENI DREZIK IZ KULTNE SERIJE "NESTAŠNE GODINE" NE LIČI NA SEBE: Glumac ŠOKIRAO pojavom na velikom platnu! (FOTO)

Potpuna transformacija!

Objavljeno:

Fiktivna priča nadahnuta stvarnom istorijom o odnosima domorodaca Autsralije i pristiglih vojnika; film "UZVIŠENJE" (High Ground) od 24. juna u bioskopima

Nakon domaće premijere na ovogodišnjem beogradskom FEST-u, film „UZVIŠENJE“ (High Ground) reditelja Stivena Džonsona (Stephen Johnsona) zaživeće 24. juna na velikim platnima naših bioskopa donoseći sa sobom osvrt na prošlost odnosa domorodaca Autsralije - Aboridžinaca i pristiglih vojnika i osvajača.

Fiktivna priča nadahnuta stvarnom istorijom "Uzvišenje" prati mladog Aboridžanca Gutjuka koji se, u pokušaju da spasi poslednje članove svoje porodice udružuje sa bivšim vojnikom Travisom.

Drezik
foto: Promo

Naime, mirno porodično okupljanje Aboridžanaca grubo je prekinula grupa policajaca koji jure odbegle bandite. Pod komandom "hladne glave" i bivšeg učesnika u Prvom svetkom ratu, bivšeg snajperistu Travisa operacija je trebalo da se odigra sa minimalnom upotrebom snaga, ali nadređeni oficir Edi (Callan Mulvey) ubrzo pretvara scenu u krvoproliće. Reditelj Džonson svoju filmsku karijeru započeo je na severu Australije gde je uticaj aboridžanske kulture i jezika još uvek izrazit u toj zemlji, a njegova dugogodišnja povezanost sa lokanim zajednicama Yolngu i Bininj inspirisale su ga da 2001. godine snimi svoj debitantski film "Yolngu Boy".

Drezik
foto: Promo

Dve glavne uloge poverene su popularnim australijskim glumcima, Kalanu Malviju koji je devedesetih godina ostao planetarno upamćen po svojoj ulozi buntovnog i šarmantnog Drezika u tada veoma popularnoj seriji "Nestašne godine". Sada, u ulozi nadređenog oficira Edija u predstojećem filmu "Uzvišenje", Malvi ističe svoje iskustvo sa snimanja filma: "Bilo je jedinstveno i nešto u šta nisam bio do kraja upućen, nisam imao do kraja znanje o svim događajima," rekao je u jednom od intervjua.

Drezik
foto: Promo

Malvi, svoje učešće na setu delio je sa još jednim aktuelnim australijskim glumcem Sajmon Bejkerom (Simon Baker). Bejker je međunarodnu pažnju stekao glavnom ulogom u seriji "The Menatlist", a njegove filmske zasluge uključuju i ostvarenje koji je dvostruko nagrađeno Oskarom - "Poverljivo iz L.A.", kao i filmovi "Đavo nosi Pradu" i "Poziv upozorenja".

Drezik
foto: Promo

Bonus video:

04:30

ESPRESO INTERVJU: Ivana Stamenković Sindi

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.