BIOGRAFIJA DALIBORKE STOJŠIĆ ĆE VAS FRAPIRATI: Ove detalje o DIVI NIKO NIJE ZNAO, šok za sve
Foto: Printscreen

POVUKLA SE NA VRHUNCU SLAVE

BIOGRAFIJA DALIBORKE STOJŠIĆ ĆE VAS FRAPIRATI: Ove detalje o DIVI NIKO NIJE ZNAO, šok za sve

Daliborka Stojšić povukla se sa javne scene i posvetila mirnom načinu života uprkos činjenici da je bila jedna od najslavnijih diva.

Objavljeno:

Daliborka Stojšić je jedna od retkih koja je uspešna na mnogim poljima umetnosti. Bavila se pevanjem, glumom, voditeljstvom, a takođe je bila Mis Jugoslavije. Veliku popularnost stekla je krajem 60 - ih godina, a zapažena je i kao jedna od članica grupe "One i oni".

Rođena je 1944. godine, a još tokom studentskih dana postala popularna. Studirala je Filozofski fakultet u Beogradu, dok je 1968. izabrana za Mis Jugoslavije što joj je donelo angažmane na filmskoj i muzičkoj sceni. Ostvarila je zapažene uloge u filmovima i serijama kao što su: "Presađivanje osećanja", "Obraz uz obraz", "Pravdo budi lijepa", "Sviju srca miljenici", "U vaše zdravlje" i m

Daliborka Stojšić
foto: Printscreen

Pored glumačke karijere, imala je veoma zapažen muzički talenat, a pvu singl ploču pod nazivom "Luda sam zbog vas" objavila je 1968. godine. NA NJENE PLAVE ANĐEOSKE OČI NIKO NIJE OSTAO IMUNNakon par singlova, solo karijeru zamenila je članstvom u grupi "One i oni".

Posle raspada grupe, Daliborka je nastavila solo karijeru, a nakon što je objavila nekoliko albuma i singl ploča, povukla se iz javnog života i posvetila književnosti. Pokazala je još jedan talenat i objavila dve zbirke pesama pod nazivom "Lutka koja govori" i "Vuk samotnjak".

Lhubavni život

Pevajući u kvartetu "One i oni" započela je ljubavni odnos sa kolegom Žarkom Dančuom, a ubrzo su se i venčali. Pošto se grupa 1975. godine raspala, njih dvoje su nastavili da zajedno nastupaju i snimaju nove ploče.

Njihov brak krunisan je sinom Bojanom, dok su se razišli krajem sedamdesetih godina. Zanimljio je i da njihov razvod nije bio pod lupom javnosti, te je sve prošlo bez skandala i medijskog praćenja.

Već početkom osamdesetih upoznala je harmonikaša Branimira Đokića, sa kojim se nakon par godina venčala. Njihov brak traje skoro četiri decenije, a svoju privatbost su strogo čuvali.

Dobila titulu najlepše žene i povukla se iz javnosti

Daliborka je važila za jednu od najpoželjnijih žena domaće javne scene, a titulu najlepše žene u Jugoslaviji dobila je 1968. Ipak, polovinom devedesetih godina 20. veka se skoro potpuno povukla sa estrade, smatrajući da je sve što dolazi sa estrade postalo skandalozno i vulgarno.

1 / 5 Foto: Printscreen

Nakon povlačenja sa estrade, posvetila se književnosti, dok je inspiraciju za svoje zbirke pesama pronalazila u delima Desanke Maksimović, Danila Kiša i drugih velikih srpskih i jugoslovenskih pisaca, piše Biografija.org.

Bonus video:

04:59

ESPRESO MODNA POLICIJA: Angellina

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.