ZIMI STE NAVIKLI DA JEDETE PRAVI SRPSKI SPECIJALITET: A da li znate RECEPT ZA LETNJU SARMU? Evo sa čime se PRELIVA
Sarma, Foto: Printscreen/Youtube/My kitchen Tanja

NJAMIII

ZIMI STE NAVIKLI DA JEDETE PRAVI SRPSKI SPECIJALITET: A da li znate RECEPT ZA LETNJU SARMU? Evo sa čime se PRELIVA

Doliti još čašu vode, poklopiti i ostaviti da se krčka 2h

Objavljeno:

Isprobajte recept za letnju sarmu.

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/Uradi Sama- Ideje za kreativce

Sastojci

Potrebno je:

500 g mešano mleveno meso

2 glavice crnog luka

4 čena belog luka

2 šargarepe

1 šoljica pirinča

1 jaje

500 g suvog mesa

6 paradajza

1 kocka za supu

2 kašike sirćeta

začini so, biber, peršun, lorber

Priprema

Pripremiti kupus na sledeci način: U lonac staviti 3 l vode da provri sa 1 kašikom soli i 2 kašike sirćeta. Izvaditi kupusu koren i staviti ga da se kuva 10 minuta u vodi. Zatim ga izvaditi, odvojiti polako listove i ostaviti da se prohladi.

Za fil: Na malo ulja prodinstati sitno iseckan crni luk i izrendanu šargarepu. Posle 5 minuta dodati sitno seckan beli luk. U sveže mleveno meso dodati izdinstano povrce, jaje i šoljicu opranog pirinča, začiniti po ukusu i sve lepo sjediniti. Na svaki list kupusa stavljati po kašiku fila i uvijati sarmu. Šerpu namazati sa mašću i dole poređati listove kupusa. Na listove složiti uvijene sarme i između ređati suvo meso, peršunovo lišće i lorber. Paradajz oljuštiti i sitno iseckati, pa njime preliti sarme. Kocku za supu rastvoriti u malo vrele vode, pa sipati u šerpu. Doliti još čašu vode, poklopiti i ostaviti da se krčka 2h.

(Espreso / Recepti.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.