OD SADA VIŠE NEĆETE PLAKATI DOK SEČETE LUK: Savet ZLATA VREDAN, a na lakši način odvojite ŽUMANCA OD BELANACA
Jaja i luk, Foto: Profimedia

KORISNO

OD SADA VIŠE NEĆETE PLAKATI DOK SEČETE LUK: Savet ZLATA VREDAN, a na lakši način odvojite ŽUMANCA OD BELANACA

Zatim ga prebacite u drugu posudu

Objavljeno:
  • 38

Sigurno vam se dešavalo da kada sečete crni luk da vam oči zasuze. Mi vam predlažemo da luk potopite na 10 minuta u toplu vodu, a zatim ga isečete sa mokrim nožem na vlažnoj dasci. Suza neće biti. Još jedan praktičan savet je da isečete veću količinu luka, pa da zamrznete, a onda po potrebi vadite iz zamrzivača.

1 / 5 Foto: Profimedia

Takođe, često se dešava kada pravite neke kolače, ali u nekim slučajevima i za omlet, da belance mora da se odvoji od žumanaca. To nije teško, ali je vrlo pipavo. Pomoću ovog trika ćete odvojiti belanca i žumanca na najjednostavniji mogući način. Sve što treba da uradite je da razbijete jaje u posudi i uzmete praznu plastičnu flašu. Stisnite flašu kako biste napravili vakum, prislonite uz žumance i pustite. Zatim ga prebacite u drugu posudu.

(Espreso / Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media