OVA BILJKA UNOSI PARE U KUĆU: A ko bi rekao da se STAVLJA I U PIĆE
Nana, Foto: Printscreen/Youtube

ODMAH NABAVITE

OVA BILJKA UNOSI PARE U KUĆU: A ko bi rekao da se STAVLJA I U PIĆE

Biljka koja privlači novac u 2022. godini je vrlo skromna i lako se gaji

Objavljeno: 16:10h

Veruje se da pojedine biljke donose sreću i blagostanje, te pozitivnu energiju u naš dom.

Prema feng šui učenju, biljke treba staviti i u kuhinju koja je deo elementa vatre.

Za privlačenje bogatstva i sreće u dom savetuje se svima nama dobro poznata biljka.

Ona je simbol izobilja za 2022. godinu, a za pun feng šui efekat probajte da je gajite kao hidroponsku kulturu – u običnoj vodi.

Važno je samo da joj redovno uklanjate najniže listove kako ne bi istrulili i da menjate vodu jednom nedeljno.

Ako želite li da privučete novac i sreću u ovoj godini, feng šui majstori se rukovode i činjenicom da će ovo biti godina Tigra, sa snažnom jang polarnošću, pa savetuju da se sreća učvrsti pomoću dve boje – kobalt-plavom i bledozelenom, a nisu loše ni vatrenocrvena i carska žuta.

Govorimo o nani ili menti.

Podsetimo, čaj od nane brojni medicinski stručnjaci, lekari i nutricionisti preporučuju da se konzumira na dnevnoj bazi.

Prvobitno autohtona u Evropi i na Bliskom istoku, nana se danas uzgaja u mnogim krajevima širom sveta. Ona ima prijatan i delikatan ukus, a služi kao osvežavajući napitak čak i onda kada ne pomaže nekoj bolesti, jer je nana odlična za um i telo.

Menta je sjajan izvor mangana, bakra i vitamina C. Osim toga, u sebi sadrži antioksidativna, antispazmodična, antibakterijska, antivirusna i antigljivična svojstva.

Otčepljenje sinusa

Menta u sebi sadrži mentol, koji je prirodni dekongestiv (sredstvo zaotčepljenje nosa), pružajući olakšanje sinusima od pritiska, koji se događa u stanjima prehlade i alergije. Topla tečnost od nane može da ublaži upalu grla koja je prirodan propratni efekat sezonskih simptoma prehlade.

Kašalj

Čaj od nane smatra se jednim od najboljih oružja protiv svih vrsta kašlja. On odlično deluje kao okrepljujuće i umirujuće sredstvo i stimulans, a velike zasluge ima i kao efikasni čistač sluzi i sekreta iz pluća.

Bol u mišićima

Nana poboljšava cirkulaciju i ispoljava protivupalne i analgetske efekte, koji pomažu ublažavanju bolova u mišićima. Mentol kao jedna od glavnih komponenti nane pomaže u ublažavanju upaljenog mišićnog tkiva.

Gubitak težine

Aroma ulja peperminta i neke od njenih organskih komponenti imaju moć da eliminišu apetit, tako da i sam miris ove supstance može negativno da utiče na prejedanje, a zatim i na gojaznost.

Gasovi

Ispijanje čaja od nane ublažava simptome nadimanja i potpomaže otpuštanje gasova iz organizma, tako što opušta mišiće i omogućava da digestivni gasovi lakše prolaze.

Groznica

Ovo je možda najmanje poznata korist čaja od mente, ali on može biti efikasan i kod osećanja povišene temperature i groznice. Mentol rashlađuje organizam i zato efektno snižava temperaturu tela, i iznutra, i spolja.

Mučnina i bol u želucu

Poznati narodni lek za stanje mučnine i bolova u želucu svakako je najobičniji čaj od nane.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.