STAN MOŽE DA VAM IZGLEDA KAO HOTEL OD 5 ZVEZDICA: Menadžerka otkriva cake za sređivanje, a 1 stvar ODMAH bacite!
Sobarica, Foto: Profimedia

fore i fazoni

STAN MOŽE DA VAM IZGLEDA KAO HOTEL OD 5 ZVEZDICA: Menadžerka otkriva cake za sređivanje, a 1 stvar ODMAH bacite!

Pročitajte savete menadžerke hotela od pet zvezdica za sređivanje svake prostorije! Jedan komad posteljine bi trebalo da bacite a zbog ove greške cela soba izgleda neuredno!

Objavljeno:

Menadžerka hotela sa pet zvezdica otkrila je najbolje trikove kojima se služe sobarice, kako bi svaka prostorija odisala čistoćom i luksuzom!

U pitanju su mali trikovi koji vam možda ne bi pali na pamet! Kejt Henderson je menadžerka hotela sa pet zvezdica u Kambriji, i kaže da su ovi saveti zlata vredni i da svako može da ih primeni u svom domu.

Od udobnosti kreveta, izgleda posteljine pa sve do usisavanja, uz ove savete će vam kuća "imati" pet zvezdica!

1. Prevrćite dušek

"Mi to radimo na svake dve nedelje, i trebalo bi ga i provetriti najmanje 30 minuta. Na taj način će ostati svež, neće se u njemu zadržavati mirisi i vlaga, a ostaće i udoban jer ne ležite stalno na istom mestu", kaže Kejt.

Dušek
foto: Profimedia

2. Bacite čaršav sa lastišem

"Kada ste u hotelu videli ovakvu posteljinu? Mnogo bolje i urednije ćete namestiti krevet sa običnim čaršavom, a to mnogi ne znaju", navodi ona.

3. Najveća greška s jastucima

"Ne kupujte prevelike jastučnice samo zato što vam se dopadaju. Zbog toga ceo krevet izgleda neuredno. Jastučnica bi trebalo da savršeno 'stoji' jastuku, a ako baš ne možete da se odreknete nekih omiljenih, prekrojite ih ili ih savijte tako da jastuk ne izgleda neuredno", savetuje Kejt.

1 / 11 Foto: Profimedia

4. Šta se najpažljivije čisti?

"Dobićete pravi utisak čistoće i luksuza ako su sve reflektivne površine blistavo čiste. To su pre svega ogledala i drugi stakleni predmeti, kao što je tuš kabina. Čistite ih razblaženim sirćetom ili limunom, pa isperite i pređite suvom krpom", navodi ona.

5. Kako usisavaju u hotelu od pet zvezdica?

"Usisivač je naš najbolji prijatelj, a postoji tačna putanja koju bi on trebalo da prođe. Mnogi usisavaju prostoriju tako što krenu od jednog kraja, i idu po linijama, ali naše spremačice idu usisivačem kao što po prostoriji idu ljudi koji u njoj borave. Krenite od ulaznih vrata ka najčešće korišćenom delu prostorije, potom usisajte ostatak sobe i vratite se istim putem. Na taj način će najčešće korišćeni deo tepiha biti besprekorno čist", rekla je ona.

Usisavanje, Usisivač, Sređivanje, Čišćenje
foto: Profimedia

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.