SODA BIKARBONA I JABUKOVO SIRĆE ČINE NEMOGUĆE: Evo zašto kažu da su SAVRŠENA KOMBINACIJA!
Foto: Profimedia

korisni saveti

SODA BIKARBONA I JABUKOVO SIRĆE ČINE NEMOGUĆE: Evo zašto kažu da su SAVRŠENA KOMBINACIJA!

Ako želite da budete sigurno da je vaše voće i povrće bez potencijalnih pesticida operite ih u smesi od jedne kašičice sirćeta i jednu trećinu čaše vode

Objavljeno:

Jabukovo sirće i soda bikarbona savršena su kombinacija. Reakcija ovog sirćeta i sode sjajno deluje u mnogim situacijama čišćenja bez stvaranja neželjene hemijske reakcije. Ova kombinacije nije samo efikasna, već je i vrlo jeftina.

Ako imate tiganj čije je dno zagorelo, možete upotrebiti jabukovo sirće i sodu bikarbonu kako biste je očistili. Samo napunite posudu s malom količinom vode i dodajte otprilike šoljicu octa. Nakon toga tečnost stavite na ringlu da proključa, a zatim uklonite s vatre.

Dodajte dve kašike sode bikarbone i ostavite da tiganj odstoji dok većina prljavštine jednostavno ne nestane. Upotrijebite sunđer ili žicu za kako biste uklonili sve ostatke mrlja s posude. Iznenadićete se koliko dobro funkcioniše ova moćna kombinacija.

Da li su vaši peškiri izgubili čist i svež miris? Vratite im svežinu uz pomoć jabukovog sirćeta i sode bikarbone. Jednostavno dodajte oko pola šoljice sode bikarbone umesto uobičajenog deterdženta za veš. Zatim dodajte jabukovo sirće umesto omekšivača tokom ciklusa ispiranja.

Ako pošpricate malo sirćeta po kauču, mačke će da izbegavaju grebanje kandžama po njemu.

Sirće
foto: Profimedia

U vazi za cveće pomešajte malo jabukovog sirćeta s vodom, pa će cveće duže da ostane sveže.

Dodavanjem jabukovog sirćeta u vodu tokom kupanja, kućne ljubimce možete spasiti od buva i krpelja. Takođe, sirće će uticati da dlaka vašeg ljubimca izgleda sjajnije i bude mekša.

Ako želite da budete sigurno da je vaše voće i povrće bez potencijalnih pesticida operite ih u smesi od jedne kašičice sirćeta i jednu trećinu čaše vode.

(Espreso / Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.