NEKIM HOROSKOPSKIM ZNAKOVIMA U OVOM PERIODU SE NE PIŠE DOBRO: Proverite šta RETROGRADNI MERKUR donosi VAMA!
Ilustracija, Foto: Profimedia

au! neće nam biti lako...

NEKIM HOROSKOPSKIM ZNAKOVIMA U OVOM PERIODU SE NE PIŠE DOBRO: Proverite šta RETROGRADNI MERKUR donosi VAMA!

Prema verovanjima astrologa, retrogradni Merkur negativno utiče na sve aspekte života, a u nastavku proverite kojim će znakovima prirediti najviše nevolja

Objavljeno:

Ako poslednjih nekoliko dana imate osećaj da vam baš ništa ne ide od ruke, slobodno za to okrivite Merkur. Naime, ova planeta ušla je u svoju retrogradnu fazu i trajaće sve do 3. februara. Prema verovanjima astrologa, retrogradni Merkur negativno utiče na sve aspekte života, a u nastavku proverite kojim će znakovima prirediti najviše nevolja.

Retrogradni Merkur
foto: profimedia

1. OVAN

Pripazite na komunikaciju jer će se u narednim danima na iskušenju naći vaši međuljudski odnosi. Izbegnite čak i bezazleno tračanje jer bi vam ono dugoročno moglo naštetiti ili se čak pretvoriti u pravi sukob. Budite oprezni i prilikom korespondencije e-mailom ili porukama kako ih ne biste poslali u pogrešne ruke.

2. BIK

Ako ste mislili kako je sada pravo vreme za početak rada na novom projektu, zaboravite to i zakočite sve dok se Merkur ne vrati u normalnu putanju jer bi ovaj retrogradni ciklus mogao snažno uticati na vašu karijeru i ambicije. Umesto na nove ciljeve, fokusirajte se na već započeti posao

3. BLIZANCI

Očekivano, Merkur će poprilično pogoditi blizance s obzirom na to da je njihov vladajući planet. Ovaj put najviše će se poigrati vašim emocijama. Blizanci se inače ponose svojom intuicijom, ali nemojte se voditi njome tokom retrogradne faze Merkura. Bićete osetljiviji nego inače, preplavljeni emocija i zato se suzdržite od donošenja odluka ili barem reagujte uzimajući u obzir razum, a ne svoje instinkte koji bi vas mogli prevariti.

4. RAK

Rakovima bi Merkur mogao poništiti sav trud koji su do sad uložili u ostvarivanje svojih novogodišnjih odluka. Radovali ste se napretku, ali do 3. februara očekuje vas stagnacija, pogotovo na poslovnom planu. Stara neslaganja s kolegama ili sukobi s nadređenima mogli bi isplivati na površinu, a probudiće se i vaše stare nesigurnost.

5. LAV

Pripadnicima ovog znaka Merkur donosi drame na ljubavnom planu. Nemojte se iznenaditi ako bivši partneri ponovo pokušaju stupiti u komunikaciju s vama. Pre nego odgovorite na njihove poruke ili pozive, setite se zašto su uopšte postali bivši i isplatili se ponovo krenuti tim putem. Bićete nestrpljivi i imati potrebu rešiti probleme s partnerom koji vas već dugo muče, ali verovatno nećete naići na iskrenu komunikaciju kakvu očekujete.

6. DEVICA

Usporite maksimalno jer vam Merkur ionako neće dopustiti da napredujete brzinom koju očekujete sami od sebe. Do 3. februara imaćete osećaj da baš ništa nemate pod kontrolom, a upravo je to osećaj kojeg se device najviše boje. Tradicionalno su organizovane, ali sada će gubiti stvari, zaboravljati na obaveze i pokušati što smirenije preživeti ovaj mali planetarni haos.

7. VAGA

Vagama će prva retrogradna faza Merkura u 2022. godini biti još teža jer se i njihov vladajući planet, Venera, takođe nalazi u retrogradnoj putanji. Bićete poprilično nemirni i zato nećete moći previše uživati u stvarima koje vas inače usrećuju. Merkur i Venera svojom će saradnjom najviše uticati na vaš ljubavni život i doneti vam probleme u komunikaciji s partnerom.

Svađa
foto: Profimedia

8. ŠKORPIJA

Pazite šta pričate i s kim pričate. Tako bi se ukratko mogao sažeti najvažniji savet škorpijama za preživljavanje retrogradnog Merkura bez većih posledica. Do 3. februara svoje mišljenje zadržite za sebe jer druga strana neće biti spremna na to da ga čuje.

9. STRELAC

Imaćete neprekidnu potrebu za raspravama, ali nemojte se prepustiti tom nagonu. Sada nije vreme duboke diskusije koje inače obožavate jer biste mogli pogrešno shvatiti sagovornika ili pak nenamerno nekoga uvrediti. Pripazite i na finansije te izbegnite sve nepotrebne troškove.

10. JARAC

Jarčevi bi posebno trebali voditi računa o troškovima jer Merkur retrogradno prolazi i kroz vaš sektor finansija. Do 3. februara pokušajte izbeći velike investicije. Svoj budžet za januar restrukturirajte samo ako je u pitanju štednja, nikako ako mislite potrošiti više od planiranog.

Novac, Dinari, Pare
foto: Profimedia

11. VODOLIJA

Prvi ovogodišnji retrogradni Merkur događa se u vodoliji pa je jasno zašto bi se pripadnici ovog znaka mogli osećati malo izgubljeno. To je poprilično neobično za znak koji se zapravo voli izgubiti u nepoznatom, ali sada će proći kroz fazu preispitivanja svog identiteta i svrhe što bi ih moglo baciti u negativno raspoloženje.

12. RIBA

Iako su uvek sklone dubokom promišljanju, tome će se posebno posvetiti do 3. februara jer Merkur prolazi kroz sektor koji vlada njihovom podsvesti. Pripremite se na mogućnost da se u vama probude stari problemi koje dugo zataškavate i dajte sebi dovoljno vremena i prostora za introspekciju kako biste se napokon suočili s njima.

1 / 3 Foto: profimedia

(Espreso / Zadovoljna.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.