MUČI VAS ČIŠĆENJE ŠPORETA SA RAVNOM PLOČOM? Pogledajte šta treba da uradite kako bi bio BLISTAV
Šporet, Foto: Profimedia

čisto

MUČI VAS ČIŠĆENJE ŠPORETA SA RAVNOM PLOČOM? Pogledajte šta treba da uradite kako bi bio BLISTAV

Da bi šporet održavali čistim, svaki dan ga nakon upotrebe jednostavno prebrišite vodom i sunđerom, a jednom nedeljno ga detaljno izribajteMU

Objavljeno: 21:58h
  • 1

U poslednje vreme sve češće se koriste električni šporeti sa ravnim pločoma koje su napravljene uglavnom od stakla ili keramike, dok oni staromodni sa ringlama polako odlaze u prošlost.

Pored mnogih drugih kvaliteta koje imaju ovakvi šporeti, većinu domaćica oduševiće to što se veoma jednostavno čiste, neuporedivo lakše od onih starih ili plinskih. Biće vam potrebno svega nekoliko minuta, piše Stvar ukusa.

Da bi šporet održavali čistim, svaki dan ga nakon upotrebe jednostavno prebrišite vodom i sunđerom, a jednom nedeljno ga detaljno izribajte.

Biće vam potrebno sledeće:

Topla voda, sunđer, sredstvo za čišćenje ovakvih šporeta, papirni ubrusi, pamučna krpica i po potrebi žica za ribanje.

Čišćenje:

Za početak umočite sunđer u toplu vodu sa deterdžentom pa pokupite sve nakupljene prljavštine i masnoće. Pre nego što krenete sa čišćenjem proverite da li je ploča u potpunosti hladna , a zatim je detaljno prebrišite sunđerom i nežno trljajte.

Nakon toga, prebrišite ploču tako da je u potpunosti osušite, da na njoj ne bude ni kapi vode.

Kad ste posušili ploču, vreme je da nanesete sredstvo za čišćenje i lagano kružnim pokretima izribate sve nakupljene prljavštine. Ako su se stvorile tvrdokorne mrlje koje ne možete ukloniti sunđerom iskoristite žicu za ribanje ili metalnu špatulu.

Nakon ribanja uklonite tragove sredstva za čišćenje papirnim ubrusima i to kružnim pokretima kao da nanosite vosak za poliranje. Nakon toga vaše čišćenje je gotovo, a šporet bi trebalo da se blista.

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media