IMA OGROMAN PROBLEM SA PORODICOM SVOG DEČKA: Pita se da li je normalno to ŠTO JOJ RADI NJEGOV OTAC!
Ilustracija, Foto: Profimedia

ONI IM KVARE VEZU

IMA OGROMAN PROBLEM SA PORODICOM SVOG DEČKA: Pita se da li je normalno to ŠTO JOJ RADI NJEGOV OTAC!

I mogla sam biti i dalje, ali sam odlučila pomoći dečku, a kako bih to mogla, preselila sam se kod njega. Te račune sam nastavila plaćati dok on nije "stao na noge". Od starije sestre i oca nije dobio nikakvu pomoć, niti su se pitali kako mu je, objašnjava zabrinuta devojka

Objavljeno:

Lavina komentara slila se na objavu jedne devojke čiji se dečko nalazi između dve vatre - nje kao svoje devojke i svog oca i sestre.

"Redditori, trebam pomoć. Ovde je najveći problem što se dečko nalazi između dve vatre - igra koju ja ne želim igrati. Živimo zajedno. Dečko je pomorac, ja sam studentkinja. Moja porodica živi u inostranstvu. Švašta se nešto dogodilo otkad živimo zajedno u stanu njegovog oca, a stan je "laički" otac prepisao sinu nakon smrti žene (dečkove majke) i odlaska u svoj rodni grad. Da skratim koliko mogu bez gubitka konteksta, uselila sam se kod dečka iz više razloga (uz dozvoljenje i puku sreću njegovog oca) - to smo pre svega hteli, on je imao neplaćenih računa, ja sam bila podstanar.

I mogla sam biti i dalje, ali sam odlučila pomoći dečku, a kako bih to mogla, preselila sam se kod njega. Te račune sam nastavila plaćati dok on nije "stao na noge". Od starije sestre i oca nije dobio nikakvu pomoć, niti su se pitali kako mu je. Problemi su počeli kad je njegov otac počeo dolaziti češće, ali kada ja nisam živela tu. Došao bi svakih mesec dana i ostajao po dvadeset dana. Prva dva puta nismo ništa spominjali.

Treći put je dečko išao mirno pričati s ocem. I tako je pričao više puta, ali svaki put bezuspešno. Njegov otac bi se našao uvređenim, rekao bi: "Šta hoćeš, ovo je moj stan", te bi se posvađao sa sinom. Nakon brojnih pokušaja da popriča s ocem da shvati da mu niko ne brani da dođe, ali da se najavi i da ne ostaje toliko dugo jer imamo svoje živote. Pogotovo to što je vreme koje provodimo dragoceno jer je dečko pomorac.

Možda mu se svidelo što svaki dan kuvam i čistim, ne znam. Ne uzimam njegovom ocu za zlo celu tu situaciju, čovek je dosta toga prošao, nije mu lako. Ne verujem da je zao. Verujem da mu se mogu na zdrav način postaviti granice. Nije stvar stana - iselićemo. Mogla sam i sama, ali smo dečko i ja odlučili da ćemo se držati zajedno. Ipak, ono što uzimam za zlo je mešanje dečkove sestre u celu ovu situaciju, njeno napadanje i neobjašnjiva ogorčenost na mene. Zvala sam je na kafu dok je dečko bio na brodu, ali se nije javila.

Kada je dečko nakon 3 i po meseca dolazio sa plovidbe, trebali su ga pokupiti njegova sestra i njen muž. Kontaktirala sam njegovu sestru da me pokupe, ali samo je odgovorila da ona ne ide, ne sugerišući da će me pokupiti njen muž. Nisam htela zamarati dečka i kvariti mu doživljaj, pa sam nameravala ići busom i ništa ne spominjati, ali kada me pitao "kad ćete me pokupiti" rekla sam mu istinu, na što mi je dao broj sestrinog muža. S njim sam se lako dogovorila.

A dečkova sestra? Dečko dolazi nakon 3 i po meseca kući, ona mu piše da šta se ja imam javljati. Da se nisam nikome javljala 3 meseca, da bih se trebala poklopiti ušima jer živim u tuđem stanu i ne plaćam stanarinu. I što ne položim. I šta to znači 18 minuta na aerodromu. Ona se nije pitala ko plaća njene račune za mobilne, niti ima li joj brat novca. Ne spominje pare što duguje. Ne spominje to što mi se nije javila kad sam je pitala za kafu i pripremila male autiće za njenog sina.

Ono što me apsolutno raspi*dilo je sad kad ga je pitala da hoće li s njima u drugi grad (gde im otac živi) za Badnjak i Božić, ne pozivajući i mene, kojoj porodica živi u inostranstvu. Kada je dečko rekao da će videti, ona na to:"Vidim ja da si ti u nekom svom svetu".

Dečko ne želi priznati, ali vidim na njemu da je rastrzan i nije mi lako sakriti tugu, ljutnju što ga stavljaju između dve vatre. Želim mu biti podrška, a ne znam kako da mu olakšam ovo sve. Jer na kraju krajeva, nije stvar mene, bar kako ja vidim... Bilo bi isto da je bilo koja devojka na mome mestu. Njima nije dovoljno što ga volim, poštujem, kuvam, čistim, i što sam njih zvala na ručkove, slala kolače itd... Ne verujem da bi išta bilo dovoljno", priznala je mlada dama.

Na svoju objavu primila je više desetina komentara, a ovo su neki od njih:

Ako je stan njegov, promenite bravu i prestani plaćati račune koji nisu tvoji/njegovi. Ako stan nije njegov, idite u podstanare i nastavite sa svojim životom dalje pa nek' te račune plaća ko hoće ili neće. Vama će biti isto.

Ma sestra je ljubomorna jer je on dobio stan ili tako nešto. Ovo su one čiste ucene zbog toga što su mu dali nešto, a stari klasično ne razume da deca ne žele biti dugo s roditeljima nakon što odrastu.

Ako namjeravate graditi nekakav život zajedno, prvo i osnovno - oboje van iz stana.

Najjednostavnije rečeno: "Steraj ih sve u k****".

(Espreso / Hot.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.