OVAKO UKUSAN POSNI PASULJ NISTE PROBALI DO SAD: Odličan je za SLAVE (VIDEO, RECEPT)
Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

sjajan recept

OVAKO UKUSAN POSNI PASULJ NISTE PROBALI DO SAD: Odličan je za SLAVE (VIDEO, RECEPT)

Vaši ukućani će sigurno biti oduševljeni

Objavljeno: 10:20h
  • 1

Bez dobrog pasulja, nema slavske trpeze.

Zato vam predlažemo sjajan recept za najukusniji posni pasulj.

Sigurni smo da će vaši gosti biti oduševljeni.

Uostalom, postoji samo jedan način da se uverite u to!

Sastojci:

Pasulj
foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

500-600 gr pasulja veća glavica crnog luka glavica belog luka lovorov list 2 suve paprike mlevena crvena i tucana paprika biber u zrnu ulje

Priprema:

Pasulj dobro oprati i sipati malo vode da provri. Ocediti i oprati u hladnoj vodi. Naliti pasulj pa iseckati crni luk i staviti u pasulj, dodati papriku, lovorov list, biber u zrnu i jednu kašiku maslinovog ulja.

Pasulj kuvati dok se ne skuva, ostaviti s malo vode. Dobro ga izgnječiti, samleti ili izmiksati miks štapom.

U tiganj staviti ulje, seckan beli luk i kašičicu brašna po potrebi, pa kad luk dobije krem boju dodati mlevenu i tucanu papriku i odmah preliti preko pasulja.

Posoliti, pobiberiti mlevenim biberom i dobro izjednačiti. Razliti u činije za serviranje.

U čist tiganj sipati malo ulja, pa kad se malo ulje ugreje staviti ravnu kašičicu mlevene paprike i sa tim preliti pasulj po malo u činijama.

Pazite da paprika ne pocrni i ne izgori već da ostane lepo crvena. Može se služiti topao ili hladan, u svakoj varijanti je ukusan.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media