KAD OTKRIJETE SALATU SA KUVANIM JAJIMA, ZAMENIĆETE I MIMOZU I RUSKU NA SLAVSKOJ TRPEZI! (RECEPT)
Salata sa kuvanim jajima, Foto: Printscreen/Youtube/Калнина Наталья

ukusno predjelo

KAD OTKRIJETE SALATU SA KUVANIM JAJIMA, ZAMENIĆETE I MIMOZU I RUSKU NA SLAVSKOJ TRPEZI! (RECEPT)

Na slavskoj trpezi bitno je predjelo, a tu spadaju i kremaste salate.

Objavljeno:

Ponudite vašim gostima nove recepte kao što je ovaj za salatu sa tunjevinom i kuvanim jajima, zameniće tradicionalne odmah.

Na slavskoj trpezi bitno je predjelo, a tu spadaju i kremaste salate. Klasika su ruska i mimoza, bez koje ne može da se zamisli nijedna svečana trpeza, ali sada napravite odličnu salatu sa kuvanim jajima, tunjevinom i paradajzom. Domaći majonez pojačava ukus ove salate, ali ako vas mrzi da pravite onda možete da koristite i kupovni.

Sastojci:

2-3 konzerve tunjevine ili skuše

70 g sira

2-3 paradajza

2 jajeta

mladi luk ili praziluk

domaći majonez

Priprema:

Tunjevinu ocedite, a ako koristite skušu isto ocedite i iseckajte. Sir izrendajte, kao i kuvana jaja, a paradajz i luk iseckajte na sitne kockice. Prvo sloj je tunjevina, a preko luk. Zatim sipajte majonez kao mrežicu, pa kuvana jaja, majonez, sir, majonez, paradajz, pa na kraju opet majonez. Dekorišite rendanim žumancima.

(Espreso/StvarUkusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media