ČIM SAM RODILA, MOJ INTIMNI ŽIVOT JE PROCVETAO: Sada mi je nikad JAČI, sa mužem sam SPREMNA NA SVE
Ilustracija, Foto: Printscreen / uspješnažena.com

ISPOVEST

ČIM SAM RODILA, MOJ INTIMNI ŽIVOT JE PROCVETAO: Sada mi je nikad JAČI, sa mužem sam SPREMNA NA SVE

Neke žene veruju da bi majčinstvo moglo imati negativan uticaj na njihov seksualni život, koji će biti potisnut u drugi plan, jer će morati da usmeri pažnju i troši energiju na odgajanje potomstva. Sasvim drugačiji pristup ovoj temi, međutim, izgleda da imaju majke milenijumske generacije, koje veruju da nakon rođenja njihove dece njihov seksualni život cveta, i da se osećaju ženstveno i se*si kao nikada ranije

Objavljeno: 22:02h

Percepcija seksualnosti kod mladih majki milenijumske generacije je prilično drugačija od one prethodnih generacija, rekla je majka dvoje dece u intervjuu za portal "Hello Giggles". Žena je otkrila, što po njenom mišljenju može izgledati čudno, da joj se nakon rođenja dece povećao libido i da je spremna na se*s sa supružnikom, a vrhunac se dešava češće nego u ranijim fazama njihove veze.

- Zalepila mi se lepljiva mast za lakat i kosnisam oprala najmanje tri dana, ali nikad se nisam osećala seksipilnije. (...) Iako smo suprug i ja zauzeti radom kod kuće i čuvanjem mališana (za koje se kunem da mora da imaju kofein umesto da im krvi), intimni trenuci između nas se dešavaju više nego ikada pre . U spavaćoj sobi, na kauču, pod tušem - rekla je žena.

Kasnije u razgovoru, žena je otkrila da je zahvaljujući trudnoći i tome što je postala majka potpuno preispitala svoj pristup svom telu. Shvatila je da njeno telo može mnogo da podnese i počela je da voli i poštuje sebe zbog svoje snage, što je otkrila sticanjem samopouzdanja:

- To što sam postala mama potpuno je promenila moje samopouzdanje, posebno kada je u pitanju se*s. Osećam se jače nego ikada ranije sa novootkrivenim poštovanjem prema svom telu koje apsolutno čini razliku kada je u pitanju vaš ljubavni život - rekla je.

Blagotvoran uticaj majčinstva na promenu negativne percepcije slike o svom telu

Sagovornica "Hello Giggles" priznala je da je od detinjstva morala da se nosi sa problemima vezanim za sliku tela, mržnju koju je osećala prema sebi i osećaj krivice za, između ostalog, zbog svoje težine. U prošlosti je izlazila sa užasnim dečkom, njenim životom je vladala sveprisutna anksioznost, a se*s je uvek bio „u redu“. Upoznavanje njenog muža i ljubavi koju joj je pružio, međutim, nije mnogo promenilo u njenom životu. Kako je otkrila, nije mogla da izdrži, pa se nije osećala prijatno u seksualnoj sferi i nije osećala zadovoljstvo seksom, čak ni sa osobom koju je zaista volela.

- Na početku naše veze mislila sam da radim nešto pogrešno. Zašto se*s nije bio nešto čemu sam se radovala? Iskreno sam se stidela svog tela i stidela da me muž vidi golu. Moj muž je divan i nikada me pritiskom da uradim nešto što ne želim, ali ipak, znala sam da nešto nedostaje. Kada sam ostala trudna, nije bilo iznenađujuće da je moj seksualni nagon pao još više i suočavanje sa jutarnjim mučninama, bolovima i trudničkim nedaćama uopšte - opisala je svoj nekadašnji seksualni život.

Žena je naglasila da je zahvaljujući trudnoći i majčinstvu počela da menja svoj pristup telu i se*su. Primetila je da je njeno telo snažno i spremno da rađa i hrani novo biće i da se prilagođava promenama koje se, između ostalog, odnose na sa pojavom neprospavanih noći ili iscrpljenosti. Zahvaljujući ovom otkriću, otkrila je da mora da voli sebe jer to u potpunosti zaslužuje.

- Nakon što se rodio moj prvi sin, stvari su postepeno počele da se menjaju. Na kraju sam shvatila da je moje telo neverovatno. Život se rodio u mojoj materici, rodila sam, koristila sam grudi da hranim bebu, preživela sam mesece bez sna. Posle toga nisam mogla da ga ne poštujem. Kada sam zatrudnela sa drugim sinom, samo devet meseci posle porođaja, ponovo sam morala da se nosim sa izazovima. Trudnički stomak se pojavio mnogo brže ovoga puta, a bolovi su bili još jači, ali posle drugog porođaja, povezivanja sa bebom i učenja kako da budem majka dvoje dece, moje samopouzdanje je samo raslo - otkrila je majka dvoje dece.

Mlada majka je na kraju intervjua portalu "Hello Giggles" priznala da se njeno telo promenilo nakon trudnoća – pojavilo se više strija i opušteni trbušni mišići, ali nije videla razloge za tugu ili stid, samo ponos..

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.