ŽENE ĆELAVE MUŠKARCE SMATRAJU NEUSPEŠNIM: Profesorka Marijana razrešila sve DILEME
Ćelavost, Foto: Promo

REKLA JE

ŽENE ĆELAVE MUŠKARCE SMATRAJU NEUSPEŠNIM: Profesorka Marijana razrešila sve DILEME

U studiji je 120 žena pokazana fotografija muškaraca sa ili bez kose, a zatim su zamoljene da ocene njegovu ličnost i osobine

Objavljeno: 20:25h

Mnogi muškarci strahuju od gubitka kose, a nova studija je otkrila da njihove brige možda nisu potpuno neutemeljene. Novo istraživanje objavljeno u časopisu Evolutionary Psychological Science otkrilo je da su ćelave muškarce žene ocenile manje uspešnim i privlačnim.

U studiji je 120 žena pokazana fotografija muškaraca sa ili bez kose, a zatim su zamoljene da ocene njegovu ličnost i osobine. Žene kojima je prikazan ćelav muškarac, u poređenju i s onima koje su videle istog muškarca s kosom, predviđale su da će on biti manje uspešan, prijateljski raspoložen i entuzijastičan, ali su ga i smatrale znatno manje privlačnim. “Pomalo je zabrinjavajuće kako se muškarci percipiraju kada izgube kosu”, rekla je profesorka Marijana Fišer, koautorka studije sa Univerziteta St Mary's u Halifaxu u Kanadi pa dodala: “Biti ćelav utiče na pogled ljudi, od uspeha u karijeri do njihove privlačnosti i ličnosti.”

“Ali samo zato što ćelavost može privući ovaj nesvesni pogled na muškarce ne znači da njihove druge kvalitete nisu važne, a ako su na druge načine divni, to je vrlo važno”, zaključila je Fišer za Metro.

(Espreso / Večernji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.