5 GREŠAKA SA MESOM KOJE DOVODE DO KATASTROFE: Tako samo bacate pare
Ilustracija, Foto: Profimedia

PAŽNJA

5 GREŠAKA SA MESOM KOJE DOVODE DO KATASTROFE: Tako samo bacate pare

U svemu treba imati mere pa tako i kod mariniranja mesa. Pripazite na ukuse i ne kombinujte sastojke koji bi zajedno mogli biti recept za katastrofalnu marinadu

Objavljeno: 18:59h

Mariniranje mesa nije tako jednostavno kako izgleda. Samo 'bacanje' raznih začina možda neće uticati na bolji ukus, a više marinade ne garantuje bolji ukus mesa. Pet je najčešćih pogrešaka koje ljudi rade kod mariniranja. Obratite pažnju na njih.

1. Ne osećaju se ukusi

Potrudili ste se za marinadu, stajalo je dovoljno dugo i koristili ste začine, no kada ste pripremili meso nedostaje ukusa. Budite maštoviti i dodajte nešto što možda sami nikad ne biste stavili u marinadu, poput leka ili ružmarina.

2. Previše ukusa

U svemu treba imati mere pa tako i kod mariniranja mesa. Pripazite na ukuse i ne kombinujte sastojke koji bi zajedno mogli biti recept za katastrofalnu marinadu.

3. Meso ne držite dovoljno dugo u marinadi

Mesu svakako treba više od pet minuta da pravilno apsorbuje sve ukuse iz marinade. Ne trebate ga držati 24 sata, ali poželjeno je barem više od 30 minuta. Stavljanje mesa u marinadu noć pre pripreme najbolja je opcija.

4. Previše soli

So u marinadi je važna, ali previše soli moglo bi dovesti do suvog i tvrdog mesa. Imajte to na umu prilikom pripreme marinade jer so izvlači vodu iz namirnica. Čak i ako dodate premalo soli, uvek je možete nadoknaditi prilikom pečenja.

5. Nedovoljno marinade

Osigurajte da je svaki komad mesa dobro prekriven marinadom. Ako ste nekim slučajem pogrešno procenili i napravili premalo, uvek možete dodati sastojak po sastojak u jednakim omerima, piše Reader's Digest.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.