OVO SMO SVI JEDVA ČEKALI! EVO KAKO DA ZAUSTAVITE STAROST I POVRATITE MLADOST: Studija otkrila šta u tome POMAŽE
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/skinexpertstalk

dokazano

OVO SMO SVI JEDVA ČEKALI! EVO KAKO DA ZAUSTAVITE STAROST I POVRATITE MLADOST: Studija otkrila šta u tome POMAŽE

Starenjem se produkcija slobodnih radikala povećava, dok endogeni mehanizmi odbrane slabe. Ovaj disbalans dovodi do progresivnog propadanja staničnih struktura što u konačnici rezultira ubrzanim starenjem kože i nastajanjem različitih kožnih promena

Objavljeno: 14:03h

Istina je da nauka nije pronašla fontanu mladosti, već da je pronašla nekoliko njih. Iako niko ne zna (još) kako zameniti telo koje sad imate s onim kad ste imali 19 godina, nekoliko rigoroznih, dobro proučenih studija su otkrile kako može usporiti starenje ali povratiti mladolikost, samo ako sledite nekoliko koraka i unesete određene promene u život. Jedna je studija otkrila da ustvari sat možete vratiti i unutar DNA.

IZABERITE OVAKVE AKTIVNOSTI

Osteoporoza, stanje u kojem slabe kosti i postanu lako lomljive, samo u Americi utiče na život oko 44 miliona ljudi. No redovna aktivnost, i kardio mogu ojačati kosti. Studije su otkrile kako trening snage – rad sa tegovima gde koristimo svoju težinu, je posebno dobar za očuvanje i izgradnji koštane mase.

JEDITE MANJE ŠEĆERA

"Rezultati studija predlažu da prehrana koja sadrži puno šećera ili rafiniranih ugljienih hidrata može samo ubrzati starenje“, stoji u izveštaju Američke akademije za dermatologiju. Istina je da šećer može uzrokovati nastanak bora. Ako se unosi u preteranim količinama, šećer stvara supstancu koja se naziva produkt napredne glikacije, koji su mali uništavači mladolikosti. Oni se lepe za kolagen i elastin te ih oštećuju i sprečavaju telo da ih obnavlja.

NE ZABORAVITE NA KVALITETAN SAN

Neće vas samo takav san osvežiti, naučnici su otkrili kako san obnavlja vitalne telesne funkcije, uključujući i mozak i imunitet. Bez sna ne samo da ćete izgledati starije već će vas to stanje postarati. Prema nekim studijama, žene koje nisu dobro spavale su i uskoro primetile da im koža ubrzano stari.

VIŠE SE OPUŠTAJTE

Kroz vreme nas hronični stres može dovesti do ubrzanog starenja. Tako pišu stručnjaci sa Harvarda te dodaju da hronični stres može uništit naše telemere, strukture unutar svake stanice koje sadrže genetske informacije. Kako se telomeri skraćuju, stanice stare i uskoro odumiru. Ne samo da je ovo isključivi proces starenja, osobe koje imaju kraće telomere su u grupi onih osetljivih na razvoj hroničnih stanja poput bolesti srca ili karcinoma.

OVO RADITE ČITAV DAN – OZBILJNO

Studija objavljena prošlog proleća u magazinu Aging jest otkrila kako je moguće smanjiti uticaj biološkog starenja i do tri godine u osam nedelja ako samo malo promenimo navike u prehrani i životnom stilu. Ono što su saznali je da je potebno jesti puno voća i povrća uz probiotike, te vežbati najmanje 30 minuta u danu i spavati najmanje 7 sati. Ispitanici studije koji su pratili ova uputstva su na kraju imali DNA koji se podmladio za 3.23 godine, u proseku, nakon samo dva meseca.

ZAŠTO DOLAZI DO STARENJA KOŽE?

Starenje kože prirodan je proces koji zavisi od protoka vremena, genskoj predispoziciji, hormonalnom statusu i vanjskim čimbenicima poput kumulativnog UV zračenja, vremenskih prilika, okolišnih zagađenja, izloženosti kemikalijama, alkohola, stresa i neadekvatne prehrane gdje slobodni radikali igraju značajnu ulogu jer dovode do propadanja epidermalne debljine i elastičnosti i to za 1% svake godine u odrasloj dobi.

Starenjem se produkcija slobodnih radikala povećava, dok endogeni mehanizmi odbrane slabe. Ovaj disbalans dovodi do progresivnog propadanja staničnih struktura što u konačnici rezultira ubrzanim starenjem kože i nastajanjem različitih kožnih promena. Kao najveći organ, koža stvara živu barijeru i štiti organizam od štetnih uticaja okoline među kojima se najviše ističe uticaj UV zračenja kao glavni uzrok većine kožnih promena poput bora, kožnih eritrema, opekotina i hipermigmentacijskih mrlja.

(Espreso/ Ordinacija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.