KAKO DA PROVALITE DA LI JE LUBENICA VRHUNSKA? Znakovi koji otkrivaju da li je zrela, nemojte da vas PREVARE!
Lubenica, Foto: Printscreen Youtube

vodite računa

KAKO DA PROVALITE DA LI JE LUBENICA VRHUNSKA? Znakovi koji otkrivaju da li je zrela, nemojte da vas PREVARE!

Lubenice sadrže 92% vode i sočna lubenica biće teža. Uporedite je sa još nekoliko na tezgi ili u prodavnici i odaberite najtežu u željenoj veličini

Objavljeno: 17:54h

Lubenica je jedna od ukusnih stvari koje nam govore da je leto konačno stiglo! Ako želite da se osvežite ovim bostanom, evo kako da prepoznate zrelu lubenicu.

Nema goreg letnjeg razočaranja nego kada kupite lubenicu, "dovučete" je kući u kesi ili cegeru, a onda isečte i shvatite da je bledunjava i bezukusna. Uz ove savete to vam se više nikada neće desiti!

Težina će vam biti prvi signal! Podignite lubenicu, i oslonite se na osećaj - trebalo bi da imate utisak da je preteška za svoju veličinu, čak i ako birate manji plod.

Lubenice sadrže 92% vode i sočna lubenica biće teža. Uporedite je sa još nekoliko na tezgi ili u prodavnici i odaberite najtežu u željenoj veličini.

Žuta "fleka" na donjoj strani je sledeći signal. Ako je bela ili svetla, to znači da lubenica nije dovoljno dugo stajala na polju. Donja strana trebalo bi da bude žuta.

Kora lubenice mora biti tamnozelena, sa smeđim šarama. Kada podignete lubenicu, obavezno je kucnite prstima, ako zvuči šuplje, ta je zrela!

Bonus video:

lubenica
01:31

lubenica

(Espreso / Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media