DOMAĆICE SE UTRKUJU ZA OVAJ RECEPT, TOPI SE U USTIMA: Ovu TORTU ćete želeti na SVAKOM SLAVLJU, preukusna je
Nugat torta, Foto: Printscreen/Youtube

preukusno

DOMAĆICE SE UTRKUJU ZA OVAJ RECEPT, TOPI SE U USTIMA: Ovu TORTU ćete želeti na SVAKOM SLAVLJU, preukusna je

Najbolja torta koju možete spremiti u svakoj prilici

Objavljeno:

Raskošna nugat torta, bogatog ukusa čokolade i lešnika. Ako vam je potrebna torta koja će se u slast pojesti, to je definitivno ova. meke i sočne korice i bogat čokoladni krem sa lešnikom.

Kore – preku se dve od po:

  • 5 jaja
  • 5 kašika šećera
  • 3 kašike brašna
  • 2 kašike kakaa
  • 100 ml ulja
  • Preliti sa 300 ml mleka
Nugat torta
foto: Printscreen/Youtube/Domaći recepti

Fil:

  • 600ml mleka
  • 120 gr gustina/nišesta/skrob
  • 200 gr šećera
  • 150 gr čokolade
  • 100 gr mlevenih ili blendiranih, pečenih lešnika
  • 100 gr lešnik napolitanki
  • 250 gr maslaca
  • 200 ml slatke pavlake
  • 300 gr nutele ili bilo kojeg nugat ( tamnog ) dela eurokrema.
Nugat torta
foto: Printscreen/Youtube/Domaći recepti

Priprema:

  1. Prvo pravimo fil, da bi se hladio.
  2. Pomešati gustin i šećer, pa naliti malo hladnog mleka, a ostatak staviti da provri.
  3. Izmešati gustin i šećer sa mlekom pa zakuvati u kipuće mleko.
  4. Mešati dok se ne zgusne, skloniti sa vatre, dodati čokoladu pa mešati dok se ne otopi.
  5. Prekriti folijom i ostaviti da se ohladi.
  6. Dok se fil hladi prviti kore.
  7. Uključiti rernu da se zagreva na 180 stepeni.
  8. Ulupati penasto belanca, postepeno dodavati šećer i mutiti da se dobije čvrsta pena.
  9. Dodati zatim postepeno žumanca i ulje u mlazu.
  10. Na kraju dodati prosejano brašno i kakao, pa sve sjediniti spatulom.
  11. Obložiti okrugli pleh 26cm papirom za pečenje pa istresti masu za koru i staviti da se peče izmedju 20 i 25 minuta, zavisno od rerne.
  12. Postupak ponoviti još jednom. Ohladiti kore i vodoravno ih preseći da se dobiju 4.
  13. Ulupati maslac, ulupati slatku pavlaku, mikserom razbiti ohladjen fil.
  14. Dodati pola maslaca pa umutiti, dodati drugu polovinu pa umutiti.
  15. Masi dodajemo slatku pavlaku i mutimo, a zatim i eurokrem.
  16. Na kraju dodajemo lešnik i samlevene napolitanke. i sve mešamo.
  17. Obruč staviti na tacnu, pa prvu koru poprskati mlekom i nanaeti trećinu fila.Tako raditi do kraja.

Dekoracija po želji i hladjenje. Prijatno!

Kuvar Raša otkrio recept za pet savršenih jela internacionalne kuhinje:

00:49

Kuvar Raša otkrio recept za pet savršenih jela internacionalne kuhinje

(Espreso/ Domaći recepti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.