ODREDITE SVOJU SUDBINU POMOĆU CVETA: Vaš DATUM ROĐENJA otkriva sve šta vas ČEKA, OBRATITE PAŽNJU
Cvet, Foto: Wei-Hua Hsu / Alamy / Alamy / Profimedia

paŽnja

ODREDITE SVOJU SUDBINU POMOĆU CVETA: Vaš DATUM ROĐENJA otkriva sve šta vas ČEKA, OBRATITE PAŽNJU

Tada su se spojili interesovanje za botaniku i klasična mitologija, a poznavaoci i jedne i druge oblasti su formulisali ovaj spisak. Proverite u njemu - koji je vaš cvet

Objavljeno:

Sigurno znate koji ste znak u horoskopu, a možda čak i koji vam dragi kamen odgovara prema datumu rođenja. Ali da li znate koji je vaš sudbinski cvet?

Cveće, takođe, nosi snažnu simboliku. Istorija sudbinskih cvetova seže unazad sve do viktorijanskog doba krajem 19. i početkom 20. veka. Tada su se spojili interesovanje za botaniku i klasična mitologija, a poznavaoci i jedne i druge oblasti su formulisali ovaj spisak. Proverite u njemu - koji je vaš cvet!

Januar - karanfil

Ovaj cvet potiče još iz drevne Grčke, gde su se karanfili pleli u vence, a njima se ukrašavala kuća. Svaka boja ima svoje značenje, ali su najčešći oni roze i crveni i simbolizuju duboku, iskrenu ljubav. Ovaj cvet ukazuje na sposobnost za intenzivna osećanja, koja se uvek direktno iskazuju.

Februar - ljubičica

Ljubičica
foto: Printscreen Youtube/Plantteria

I u prirodi su ljubičice veoma otporne, a kao kućne biljke predstavljaju divan ukras tokom zime. Kao poklon, uvek su simbol dobrih i iskrenih namera. Simbolizuju skromnost, odanost, nevinost i večitu ljubav.

Mart - narcis

Kao biljka koja cveta rano, u prvim danima proleća, narcis predstavlja ponovno rođenje i novi početak. Ovaj cvet simbolizuje nadu, optimizam, stalnu veru u bolje sutra. Najlepši su narcisi u buketu, pa su sudbinski znak vere u porodicu i najbliži krug prijatelja.

April - margareta

Za mnoge cvetove se vezuje bar poneki negativni simbol, ali uz margaretu - baš nijedan! Ona je simbol ljubavi, lepote, znak velike plodnosti. Smatra se da nosi sudbinu jakih prijatelja na koje se uvek može računati.ž

Maj - đurđevak

Zbog svog opojnog i specifičnog mirisa, đurđevak je simbol čistote i ljupkosti. Kao predznak dolazećeg leta, i on simbolizuje povratak sreći. Ipak, đurđevak ima i svoju opasnu stranu, može da bude i toksičan, pa se sa njim ne treba igrati. Uvek budite na oprezu!

Jun - ruža

Buket ruža, Ruža, Ruže
foto: IHAR BAIKOU / Panthermedia / Profimedia

Ima na stotine vrsta ruža, ali sve simbolizuju isto - ljubav, ljubav i ljubav! Boje dodaju specifičnu simboliku: žuta ljubomoru, narandžasta uzbuđenje, a crvena strast. Ruža je otmena i na prvi pogled zatvorena, a u dubini spremna za moćne emocije.

Jul - lotos

Lotos je kraljevski cvet, a zbog čudesnog svojstva da niču iz vode povezuje se sa rođenjem i vaskrsenjem. Simboliše čistotu, prosvetljenje, jak duhovni život.

Avgust - gladiola

Vitka i uspravna poput mača, gladiola predstavlja snagu, pobedu, moć isceljenja i čast. Tradicionalno se vezuje za osobe snažnog morala i visoke inteligencije. U Rimu su se pobednici obasipali pupoljcima ovog elegantnog i jedinstvenog cveta.

Septembar - kosmos

Cvet koji ulepšava baštu kad svi ostali već uveliko venu, kosmos je bio sveti cvet drevnih grčkih i rimskih bogova. Simbolizuje strpljenje, mudrost i lepotu. Na prvi pogled nežan, on je zapravo izuzetno otporan. Smatraju ga i simbolom revolucije.

Oktobar - kadifica

Raznolika je simbolika ovog cveta - nekad ga vezuju za tugu i žalost, kao vesnika zime, ali drugi kažu da je kadifica najlepši izvor svetla u mraku. U Meksiku je pletu u vence i njome uklašavaju oltare za velike svečanosti. U indijskoj tradiciji, obavezan je detalj za venčanja, jer donosi sreću i radost mladencima.

Novembar - hrizantema

Otporna i spremna da cveta u svim uslovima, hrizantema je simbol lojalnosti, prijateljstva i radosti. Ona je nacionalni cvet Japana i predstavlja carsku porodicu, a znak je dobrog zdravlja i dugog života. U kineskoj medicini su mnogi medikamenti pravljeni upravo od nje, a najpopularnij je čaj od hrizanteme - eliksir večne mladosti.

Decembar - zelenika

Kod zelenike nije lep samo njen sitni, žuti cvet, već i sjajan, nazubljeni list i posebno ukrasne crvene bobice. Najčešće se vezuje za doba Božića, pa otuda i ime božikovina. Simbolizuje odbranu od negativne energije i toksičnih ljudi, a uvek se koristi da ojača kućnu sreću.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.