OVO CVEĆE SE SADI SAMO U JUNU: Obavezno uradite OVU STVAR ako želite da se "DOBRO PRIMI" (FOTO)
Cveće, Foto: Luca Tettoni / robertharding / Profimedia

OBRATITE PAŽNJU

OVO CVEĆE SE SADI SAMO U JUNU: Obavezno uradite OVU STVAR ako želite da se "DOBRO PRIMI" (FOTO)

Takođe, možete posaditi još i neven, dalije i petunije

Objavljeno:

Iskusni baštovani kažu da nije kasno da zasadite baštu čak ni u junu. Sad je dobro vreme da zasadite svo jednogodišnje cveće koje obično precveta do kraja leta. Na taj način ćete imati izvanrednu baštu u cvetu i početkom septembra.

Jun, ali i jul su takođe dobri i za seme jednogodišnjih i dvogodišnjih biljaka koje treba da cvetaju sledećeg proleća. Možete posejati seme u zaštićenu saksiju, a zatim presaditi sadnice u jesen da prezime, i onda će procvetati, obezbeđujući vam predivan prolećni pozdrav u bašti sledeće godine.

Ako sad zasadite ove biljke, možete vrlo brzo da uživate u njihovim raskošnim cvtovima:

Suncokret
foto: Profimedia

Suncokret

Ne brinite ako nemate veliko zemljište, nisu svi suncokreti ogromni. Možete da sazaditre patuljasti suncokret koji raste između 15 i 40 cm. Suncokret cvate od početka maja pa do sredine jeseni.

Dragoljub

Na kraju će sjeme dragoljuba izrasti u grmlje crvene, narandžaste i žute boje. Dragoljubi dobro podnose sušne periode, pa nema potrebe za prekomernim zalivanjem. Seme treba posejati centimetar ispod površine zemlje. Dragoljubi najbolje napreduju na mestu na kojem ima puno sunca i gde je tlo dobro drenirano.

Takođe, možete posaditi još i neven, dalije i petunije.

(Espreso/najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.