DOMAĆICE SU POLUDELE ZA POSNOM PITOM OD PIVA: Najtraženiji je RECEPT, a tek da vidite i ZBOG ČEGA
Pita u tepsiji, Foto: Printscreen/Youtube/Kuhinja Valentina Mašković

odmah ćete probati

DOMAĆICE SU POLUDELE ZA POSNOM PITOM OD PIVA: Najtraženiji je RECEPT, a tek da vidite i ZBOG ČEGA

Ukus je fenomenalan i niko se ne zaustavlja na samo jednom parčetu

Objavljeno:

Ovakvu pitu morate što pre da probate.

Nepca će vam zaigrati čim vidite kakva je.

Posna pita sa pivom od gotovih kora je poseban specijalitet tvrde svi koji su je probali. Naime, pravi se vrlo jednostavno i brzo, te vam neće oduzeti mnogo vremena, ali zato ćete usrećiti sve članove porodice. Ukus je fenomenalan i niko se ne zaustavlja na samo jednom parčetu.

Potrebni sastojci:

400 g do 500g praziluka

500 g šampinjona

500 g gotovih kora za pitu

Pita
foto: Printscreen/Youtube/Kuhinja Valentina Mašković

600 g krompira

ulje

so

biber

Za kvašenje kora:

50 ml ulja

150 ml piva

Za prelivanje:

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/Kuhinja Valentina Mašković

50 ml ulja

180 ml piva

Način pripreme:

Iseckati praziluk na sitne komade i malo ga propržiti u tiganju, a zatim dodati usitnjene šampinjone. Nastaviti sa prženjem sve dok višak vode iz pečuraka ne ispari.

Izrendati krompir i dodati ga u tiganj, te dalje prižiti, dok ne omekša. Potom dodajtiso i biber po želji, sve sjediniti i ostaviti da se fil ohladi.

Pomešati ulje i pivo kako bi se dobila tečnost za kvašenje kora. Ako su tanke kore, spajati po dve, u suprotnom filovati jednu, koju ste pre toga nakvasili.

Pita
foto: Printscreen/Youtube/Kuhinja Valentina Mašković

Na kraju pivo i ulje koje ste ostavili za prelivanje cele pite sjediniti i ostaviti da proključa. Tim proključalim prelivom dobro natopiti pitu.

Peče se u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni, a posle 15 minuta temperaturu smanjite na 180 stepeni, te je ostavite još toliko vremena, dok ne porumeni.

Detaljan opis pravljenja pite i način slaganja polete pogledati u video snimku ispod:

Bonus video:

04:17

PRVI BUREK NAPRAVLJEN JE U NIŠU: Od 1498. jede se rukama, a za 15. godina neće imati ko da ga pravi (KURIR TV)

(Espreso/Stil)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.