OTKRIVENO U KOJIM POSLOVIMA RADE PARTNERI SKLONI VARANJU: Ovo niko nije mogao da OČEKUJE
Seks, Foto: Andriy Popov / Panthermedia / Profimedia

paŽnja

OTKRIVENO U KOJIM POSLOVIMA RADE PARTNERI SKLONI VARANJU: Ovo niko nije mogao da OČEKUJE

Istraživanje je pokazalo da zanimanje vašeg partnera može da pokaže da li postoji rizik da će vas prevariti. Zaposleni u ovim profesijama su najveće varalice…

Objavljeno:

Prevara je svakako jedan od najčešćih razloga pucanja veza i brakova. Često se brinemo hoće li baš nas zadesiti takva sudbina. Možemo li da prepoznamo varalicu i spasimo sebe patnje? Neki umeju vešto da se skrivaju pod maskom. Ne postoji siguran način da na vreme otkrijemo prevaranta.

Međutim, istraživanje je pokazalo da zanimanje vašeg partnera može da pokaže da li postoji rizik da će vas prevariti. Zaposleni u ovim profesijama su najveće varalice…

Na portalu Ashley Madison, portalu za „varalice“, sprovedeno je istraživanje u kojem je učestvovalo više od hiljadu korisnika te društvene zajednice, a rezultati su pokazali da ovih 13 zanimanja više omogućuje ljudima da se upuste u prevaru.

Sociološka, umetnička, politička i kulturna zanimanja su na listi, ali na poslednjem, 13. mestu. Tek jedan posto ispitanika i „varalica“, radi u ovim područjima.

Prijatelji, Kafa, Razgovor, Prevara, Afera, Flert, Flertovanje, Društvo
foto: Profimedia

Radna mesta u području marketinga, poslova socijalnog rada, uslužnih delatnosti, zahtevaju dobre komunikacijske veštine pa se time i povećava mogućnost prevare. Četiri posto ispitanica i osam posto ispitanika radi u području marketinga i komunikacija što je ovakva radna mesta stavilo na deveto mesto liste.

Još više je varalica zaposlenih u područjima finansijskog poslovanja i obrazovanja. Među varalicama, učesnicima istraživanja, oko osam posto žena i devet posto muškaraca radilo je u finansijskom sektoru, a četiri posto u sektoru obrazovanja.

Preduzetništvo se pokazalo četvrtom najpopularnijom profesijom na ovom popisu među korisnicima Ashley Madison jer podrazumeva mnogo vremena na poslu, odsustvovanja od kuće, poslovnih putovanja i sl.

Afera, Ljubav
foto: Profimedia

IT sektor na visokom je trećem mestu, a medicinski na drugom, s visokim brojem žena među varalicama, čak 23 posto u odnosu na pet posto muškaraca.

I prvo mesto neslavne titule zanimanja u kojem je najviše varalica svojih partnera jeste – prodaja, trgovina, građevina. Radnici ovih zanimanja najčešće varaju svoje partnere i na ovim poljima „caruju“ muškarci varalice s 29 posto u odnosu na četiri posto žena u istim sektorima.

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.