PROSIPATE VODU U KOJOJ KUVATE KROMPIR? Posle ovog teksta odmah ćete prestati to da radite
Pečeni krompir, Foto: PRINTSCREEN/YT/CHEF JACK OVENS

ČITAJTE PAŽLJIVO

PROSIPATE VODU U KOJOJ KUVATE KROMPIR? Posle ovog teksta odmah ćete prestati to da radite

Ipak, kada pročitate ovaj tekst dobro razmislite da li ćete to uraditi ponovo, jer voda u kojoj se kuvao krompir može biti veoma korisna za zdravlje

Objavljeno:

Nakon barenja krompira, obično žurimo da što pre prospemo vodu u kojoj se kuvao.

Ipak, kada pročitate ovaj tekst dobro razmislite da li ćete to uraditi ponovo, jer voda u kojoj se kuvao krompir može biti veoma korisna za zdravlje.

Pije se za smirivanje kašlja, ali može da se koristi i za inhalaciju u slučaju prehlade.

Takođe, pristalice tradicionalne medicine savetuju uzimanje vode u kojoj se kuvao krompir kod fizičkog i psihičkog preopterećenja, jer ublažava umor i stres.

Takođe se savetuje da ga koristite za uklanjanje žuljeva na koži ruku i ujednačavanje tona kože.

Кontraindikacije

Ako odlučite da isprobate vodu u koj se kuvao krompir, ne zaboravite da ovaj lek ima kontraindikacije. Dakle, osobe sa intolerancijom na krompir, niskom kiselošću želudačnog soka, dijabetesom i niskim krvnim pritiskom treba da izbegavaju ovu tečnost.

Кako odabrati krompir?

Morate da izaberete pravi krompir kako biste ne samo koristili kvalitetan proizvod, već i pripremili zdravu i efikasnu tečnost. Кrtole treba da imaju ujednačenu boju i da budu prilično čvrste. Ako nađete zelenu mrlju na krtoli, nemojte je kupovati. To može značiti da je krompir pogrešno uskladišten, a u njemu se nakupila štetna supstanca solanin.

Кupujte mladi krompir, on ima tanku koru koja se lako skida. Ako se na krtoli pojavila vlaga, to znači da može imati povećan sadržaj nitrata.

Bonus video

02:34

JEDEMO HRVATSKI I ALBANSKI KROMPIR, A NAŠ BACAMO! Srpski poljoprivrednici očajni, mole državu za pomoć (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso/Lepa i srećna)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.