MUSAKU SA TIKVICAMA BEZ MESA DOMAĆICE JOŠ NISU PRAVILE: Sočno jelo koje je punjeno sa OVOM NAMIRNICOM, recept KIDA
Musaka sa tikvicama u tepsiji, Foto: Printscreen/Youtube/ Najbolji domaći recepti

ZA RUČAK

MUSAKU SA TIKVICAMA BEZ MESA DOMAĆICE JOŠ NISU PRAVILE: Sočno jelo koje je punjeno sa OVOM NAMIRNICOM, recept KIDA

Neće vam teško pasti na stomak jer je laganija varijanta, a ova se sprema bez mesa

Objavljeno:

Osim sa krompirom napravite musaku sa tikvicama koja će biti sočnija u ukusnija.

Neće vam teško pasti na stomak jer je laganija varijanta, a ova se sprema bez mesa.

Potrebne su vam dve vrste sira.

Vrlo je jednostavna, a dovoljno je da je poslužite sa sezonskom salatom i parčetom hleba.

Sastojci:

4-5 tikvica

Musaka sa tikvicama
foto: Printscreen/Youtube/Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

majčina dušica, origano, so, biber, slatka paprika

1 crni luk

5 paradajza

1 kašičica šećera

50 ml paradajz sosa

Musaka sa tikvicama
foto: Printscreen/Youtube/Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

4 čena belog luka

peršun, mirođija

200 g krem sira

40 g paremzana

60 g gaude

Musaka sa tikvicama
foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

60 g čedar sira

Priprema: Isecite tikvice po dužini na kriške. Poređajte u nauljen pleh, pa ih premažite uljem. Posolite, pa pospite origanom i majčinom dušicom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 25 minuta. U tiganju zagrejte malo ulja, pa propržite sitno seckani crni luk. Kada omekša dodajte paradajz, kojem ste ogulili kožicu i koji ste iseckali sitno.

Ako ne možete da je ogulite zasecite paradajz na dnu u obliku krsta i ubacite u ključalu vodu na par minuta. Poklopite i krčkajte 3-5 minuta. Zatim posolite, pošećerite i pospite majčinom dušicom. Sipajte paradajz sos i mleveni čen belog luka i promešajte. Nastavite da krčkate dok se ne zgusne, ali nepoklopljeno. Pred kraj pobiberite, pa pospite slatkom paprikom i seckanim peršunom.

Musaka sa tikvicama
foto: Printscreen/Youtube/Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

U posudi pomešajte seckani peršun i mirođiju sa krem sirom, mlevenim čenovima belog luka (3 komada), 3 kašike maslinovog ulja, parmezanom i rendanim tvrdim sirom (60 g). Dodajte malo vode ako je smesa suviše guste. Posolite i pobiberite i lepo sjedinite. Vatrostalnu posudu nauljite, pa premažite paradajz sosom.

Poređajte tikvice da pokriju dno, pa premažite krem sir. Nastavite da ređate paradajz sos, tikvice i sir dok ne utrošite sve sastojke. Poslednji sloj neka bude paradajz sos, pa pospite rendanim sirom (60 g). Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 25 minuta.

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.