OVA NAMIRNICA ĆE VAM NAJBOLJE OFARBATI JAJA ZA USKRS: Ovakvu BOJU nigde nećete dobiti, VAN SVAKE JE KONKURENCIJE
Jaja, Foto: Dragana Udovičić

ISPRPBAJTE

OVA NAMIRNICA ĆE VAM NAJBOLJE OFARBATI JAJA ZA USKRS: Ovakvu BOJU nigde nećete dobiti, VAN SVAKE JE KONKURENCIJE

Nakon kuvanja, ostavi jaja da odstoje u toj vodi nekoliko časova, ili preko noći. Jaja će poprimiti jarko žutu boju, iako nisi koristila nikakve veštačke boje

Objavljeno:

Ukoliko su ti dosadile crvene nijanse, te bi volela da dodaš veselije boje u svoju uskršnju korpicu, onda je ova metoda idealna za tebe. Sve što treba da uradiš je da staviš jaja da se kuvaju, a potom u vodu dodaš sedam kašika kurkume ili šafrana, kao i dve kašike belog sirćeta.

Nakon kuvanja, ostavi jaja da odstoje u toj vodi nekoliko časova, ili preko noći. Jaja će poprimiti jarko žutu boju, iako nisi koristila nikakve veštačke boje.

Kurkuma
foto: Profimedia

Da, dobro si pročitala, jaja je moguće ofarbati u prirodnim voćnim sokovima. Tako, kuvanjem jaja u soku od cvekle i borovnice možeš dobiti predivnu pink nijansu. A ako ipak želiš jarko crvenu boju, onda za kuvanje koristi sok od višanja zajedno sa višnjama iz konzerve.

Ukoliko imaš na umu još neko voće koje bi moglo da bude idealno u farbanju jaja, piši nam u komentarima, jer je prirodan način bojenja onaj koji je najbolji i najzdraviji.

(Espreso/ordinacija.tv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.