OVO JE ZNAK DA VAM SE U KUHINJI NALAZE MIŠEVI: To svi ZANEMARUJETE, a i te kako je važno
Miševi, Foto: Profimedia

oprezno

OVO JE ZNAK DA VAM SE U KUHINJI NALAZE MIŠEVI: To svi ZANEMARUJETE, a i te kako je važno

Prema rečima stručnjaka, uvek bi trebalo da obratite pažnju na jedan znak koji ukazuje na to da u vašoj kuhinji ima miševa

Objavljeno:

Kuhinja je mesto za koje se smatra da mora u svakom momentu biti sterilno jer se tu nalazi hrana koju direktno ide u naš organizam. Ipak neke stvari su van naše kontrole i često do nje dolaze glodari, štetočine u potrazi za hranom.

Prema rečima stručnjaka, uvek bi trebalo da obratite pažnju na jedan znak koji ukazuje na to da u vašoj kuhinji ima miševa.

Miš, Miševi, Pacovi
foto: Profimedia

Ipak ovo su neki osnovni koraci koji mogu da smanje verovatnoću od neželjenih glodara.

Prvi znak miševa u vašoj kuhinji biće njihov otpad – kaže En-Mari Tulp iz deratizacione kompanije u Floridi.

Iako su mala stvorenja, miševi proizvode značajnu količinu izmeta i urina.

– Njihov izmet je crne boje, tipično ovalnog oblika i veličine zrna pirinča – kaže Tulp dodajući da se isti često može naći bilo gde na kuhinjskom pultu, na podu, u zadnjem delu vaših ormarića… Nažalost, ovi dokazi takođe mogu biti izuzetno štetni za vaše zdravlje.

Sudovi, Prljavi sudovi, Pranje sudova, Kuhinja
foto: Profimedia

Možda ćete primetiti tragove žvakanja na ambalažama u svojoj ostavi ili na knjigama, tkaninama, biljkama i drugim mekim predmetima koje koriste kao materijal za gnežđenje – kaže Ričmond.

U mnogim slučajevima ih možete čuti kako jure po zidovima ili po podu. A u nekim slučajevima čak i vaš nos može nanjušiti prisutnost glodara u vašem domu.

Miševi mogu ispuštati miris nalik amonijaku, vrlo jak miris mokraće. To će biti naročito primetno u zatvorenijim prostorima kao što su ormari ili rerne.

(Espreso/Kurir/Najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.