OVE ČINJENICE O ŽIVOTINJAMA SIGURNO NISTE ZNALI: Slonovi AGRESIVNI u tinejdžerskim danima, a evo šta rade ŠIMPANZE
Slon, Foto: Printscreen/Twitter/Insider Paper

NEVEROVATNO!

OVE ČINJENICE O ŽIVOTINJAMA SIGURNO NISTE ZNALI: Slonovi AGRESIVNI u tinejdžerskim danima, a evo šta rade ŠIMPANZE

Povremeno, i životinje umeju da se ponašaju čudno

Objavljeno:

Postoje trenuci u kojima ponašanje životinja deluje, u najmanju ruku, neobično.

Od predviđanja zemljotresa do agresivnog ponašanja u tinejdžerskom dobu, ovo su neobične činjenice o ponašanju životinja koje će vas sigurno iznenaditi.

Ptice kamikaze

U mračnim noćima bez mesečine u septembru i oktobru stotine ptica lete u smrt u selu Jatinga u Indiji. Međutim, suprotno glasinama, ptice ne padaju na tlo same od sebe. Naime, meštani ih ubijaju kopljima, zbog straha i praznoverja. Naučnici veruju da određena kombinacija faktora utiče da ptice gube orijentaciju u prostoru i lete prema svetlu seoskih kuća.

Koze u nesvesti

Reč je o domaćim kozama, poznatim kao miotonične koze, čiji su mišići zbog panike paralizovani desetak sekundi. To se obično završi tako da koza padne na bok.

Pesma kitova svake godine zvuči sve tiše

Trend pada u glasu kitova jasno je vidljiv, iako je razlika mala - tokom proteklih 40 godina, pevanje kitova postao je samo nekoliko herca niži. Stručnjaci su predložili mnoge teorije, ali pravi razlog ovog fenomena ostaje misterija.

Kit
Kitfoto: Profimedia

Predviđanje potresa

Od vremena antičke Grčke, mnoge životinje imaju "supermoći" da predvide potrese gotovo nedelju dana pre nego što će se dogoditi. Ipak, niko nije otkrio tačan razlog, a neki naučnici objašnjavaju ovu pojavu samo kao - slučajnost!

Vrane znaju kako se uvrediti

Vrane su jedna od najpametnijih ptica na planeti. One su lukavi i sitničave, ali i osvetoljubive.

Studije su pokazale da su ptice koje su uhvaćene u opasnosti ili ranjavanju, zapamtile lica njihovih zlostavljača i prepoznale ih čak i nakon nekoliko godina. Pošto su videli i identifikovali "negativca", neke vrane su bile upozorene, dok su druge pokušale da napadnu i osvete.

Šimpanze se bore kao ljudi

Većina životinja se povremeno zavadi i pokoška, ali šimpanze to rade suviše "ljudski". Naime, one znaju da iskoriste efekat iznenađenja, a znaju i različite borbene taktike. Pored toga, često se bore da bi zauzele teritoriju.

Slonovi agresivni u tinejdžerskim godinama, ali emotivni prema mrtvima

U Africi su naučnici primetili čudno ponašanje slonova tinejdžera. Iz nepoznatih razloga, slonovi su pronašli i ubili nekoliko nosoroga odjednom.

Ipak, slonovi su poput ljudi skloni da poštuju sećanje na svoje preminule. Redovno dolaze na grobove svojih rođaka, a i "oplakuju" mrtvog slona, ​​kada telo još nije pokopano.

Slonovi
Slonovifoto: Profimedia

Krave uvek idu u istom pravcu

Na ispašu, krave uvek idu u pravcu "sever-jug". Da lutaju na istok ili zapad, počinju tek kada se nalaze blizu dalekovoda. Zašto se ovo desi, i koje životinje u vođstvu, koje biraju ovaj pravac, nisu poznate. Ali postoji verovanje da je cela stvar u tome da krave imaju unutrašnji kompas koji im pomaže da odrede lokaciju magnetnih polova Zemlje.

(Espreso / 24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.