UZ OVAJ TRIK PASULJ ĆE BITI DUPLO BRŽE KUVAN, A UKUS DUPLO BOLJI: Bićete VEČNO zahvalni kada ga primenite
Pasulj, Foto: Printscreen/Youtube/ Mama Buba

SPas za domaćice

UZ OVAJ TRIK PASULJ ĆE BITI DUPLO BRŽE KUVAN, A UKUS DUPLO BOLJI: Bićete VEČNO zahvalni kada ga primenite

Pasulj je jedno od omiljenih jela svih Srba. A ovaj trik za njegovo brže kuvanje će vas oduševiti!

Objavljeno:

Kada se pasulj stavi da se kuva sve je lakse, ali sve pre toga je zahtevno i zahteva trud i napor. Priprema pred kuvanje vam sada neće trebati, i biće vam mnogo lakše da napravite omiljeni ručak za svoju porodicu!

Ako nemate dovoljno vremena, a želite da spremite prebranac za slavu ili čorbast za ručak, onda je najbolje da ispratite savete koje su podelile iskusne domaćice. Prvo, pasulj više ne mora da se potapa dan ranije u vodu. Sve što treba da uradite jeste da uzmete veću šerpu, pa u nju sipajte pasulj (količina po želji) i vodu. Zatim promešajte, pa onaj pasulj koji je isplivao izvadite, jer on se neće skuvati, pošto je pokvaren.

Pasulj
foto: Printscreen/Youtube/ Mama Buba

Zatim kuvajte dok ne proključa. Nakon toga pasulj procedite, pa isperite, a onda napunite novom vodom. Ponovo ostavite da proključa, a zatim poklopite i ostavite da odstoji tako 40 minuta. Za to vreme pasulj će nabubriti, kao i da ste ga ostavili celu noć u vodi. Opet procedite, pa sipajte novu vodu i ostavite da provri. Nikako nemojte da solite dok se kuva, jer će mu trebati duplo više vremena.Pasulj se soli 5 minuta pre nego što ćete ga isključiti. Kuvajte pasulj nekih sat vremena, proverite da li je mekan, pre nego što isključite. Nakon kuvanja vi možete da napravite prebranac, ali i da dok se kuva dodate suvo meso, a začine i paradajz sos (ako koristite) dodajte 5 minuta pred kraj, kao i so.

A ovde pogledajte kakva je Seka Aleksić kao majka, supruga i snajka:

01:37

Seka otkrila kakva je kao majka, supruga i snajka

(Espreso/Stvar Ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.