OVAKO ĆETE PASULJ SPREMITI ZA SAT VREMENA: Uz jednu CAKU skuvaće se NIKAD BRŽE
Pasulj, Foto: YouTube printscreen/Jelajelena Petrovic

VAŽNO JE

OVAKO ĆETE PASULJ SPREMITI ZA SAT VREMENA: Uz jednu CAKU skuvaće se NIKAD BRŽE

Pasulj je i dalje među najomiljenijim jelima kod nas. Glavno pitanje kada ga neko priprema je to može li nekako brže da se skuva?

Objavljeno:

Ima tu različitih teorija i trikova, a koji ne podrazumevaju da pasulj potopite prethodne noći u hladnu vodu.

Jedna od varijanti je korišćenje ekspres lonca, koji u mnogome skraćuje proces kuvanja i to ne samo kod pasulja. Ali ako nemate ekspres lonac, onda ćete moći da primenite neki od ovih saveta koje iskusniji kuvari koriste već godinama.

Dakle, uradite ovako. Već kod prvog kuvanja pasulja u vodu dodate 1 kašičicu sode bikarbone. Ostavite pasulj da se krčka najmanje 15 minuta, nakon toga ocedite vodu i dodajte malo ulja. Dobro promešajte, kako bi bili sigurni da je ulje raspoređeno po svakom zrnu.

Dolijte hladnu vodu u odnosu 4:1 prema pasulju, a onda ide i tajni sastojak: dodajte 50 ml rakije i prokuvajte! Ostavite da se krčka 45-50 minuta i trebalo bi da imate potpuno skuvan pasulj, piše Alo.rs

I na kraju, ali svakako, ne najmanje važno – vreme za kuvanje pasulja zavisi pre svega od njegove vrste i kvaliteta. Nekvalitetan i star pasulj možda se i nikada ne skuva da bi bio kao što treba da bude, nezavisno od vremena koje provede u šerpi.

(Espreso/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.