UMESTO OMEKŠIVAČA DODAJTE SAMO 3 KAPI OVOGA I VEŠ ĆE MIRISATI VIŠE NEGO INAČE: Trik koji svaka domaćica MORA DA ZNA
Sirće, Foto: Profimedia

korisno

UMESTO OMEKŠIVAČA DODAJTE SAMO 3 KAPI OVOGA I VEŠ ĆE MIRISATI VIŠE NEGO INAČE: Trik koji svaka domaćica MORA DA ZNA

Sa ovom dozom veš se neće osećati na sirće, a biće neverovatno mekan i baršunast

Objavljeno:

Da li znate da ne morate pri svakom pranju da u mašinu dodajte omekšivač za veš? Možete da izbegnete hemikalije i na ekološki način operete veš da dugo miriše sveže i bude mekši nego ikad, a ova dva sastojka predstavljaju odličnu zamenu.

Sirće

Sirćetom možete očistiti kupatilo, ukloniti mrlje sa pegle, mikrotalasnu, frižider, ali sada ga upotrebite i kao omekšivač.

Veš mašina, Veš, Odeća, Pranje veša, Pranje odeće
foto: Profimedia

Preporučuje se da koristite jabukovo i destilovano alkoholno sirće. Sipajte u pregradu za omekšivač ne više od 3 kašike sirćeta, sa ovom dozom veš se neće osećati na sirće, a biće neverovatno mekan i baršunast.

Eterična ulja

Ako omekšivač koristite isključivo zbog mirisa, takođe postoji prirodna varijanta. Mirisna, nežna i opojna, eterična ulja se koriste u kozmetici, masaži, osvežavanju prostora, a njihove divne mirisne note može primiti i veš.

Veš mašina
foto: Profimedia

Pomešajte 2-3 kašike eteričnog ulja po želji sa 2 šolje sirćeta. Dobro izmešajte, pa je možete koristiti kao klasični omekšivač i sipati u veš mašinu, ali i kao sprej kojim ćete prskati već opranu garderobu.

Za miris svežine, možete koristiti eterično ulje eukaliptusa i nane; ako želite da veš miriše kao da ste stavili parfem, stavite ulje badema, dok će lavanda mirisati na čisto i nežno, piše Najžena.

(Espreso/NajŽena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.