OD SADA ĆETE SAMO OVAKO PRŽITI PILETINU: Trik za HRSKAVOST se krije u 1 SASTOJKU, za OVO NIKO nije ČUO
Piletina, Foto: Printscreen Youtube

recept

OD SADA ĆETE SAMO OVAKO PRŽITI PILETINU: Trik za HRSKAVOST se krije u 1 SASTOJKU, za OVO NIKO nije ČUO

Piletinu zatim obrišite papirnim ubrusom i pobiberite meso

Objavljeno: 19:10h

Prvi trik je da sa pripremom piletine počnete u hladnom ulju. Iako se kosi sa kulinarskim pravilom da se pre pripreme zagreje ulje, u tome je zapravo tajna hrskave kožice. Hladno ulje je francuski metod koji se koristi kako bi se dobila hrskava površina, a da se pritom meso ne preprži i postane suvo.

Najpre izbockajte nožem stranu sa kožicom i to više od 30 puta, a drugu stranu probodite 5-6 puta. Stranu bez kožice prekrijte plastičnom folijom i izlupajte čekićem za meso. Zatim na piletinu ravnomerno nanesite so, biće vam potrebno otprilike pola kašičice soli. Ponovo pokrijte folijom i držite u frižideru između 1-8 sati.

Lisnato testo, Paprike, Sir, Piletina
foto: Printscreen/Youtube/ Home kitchen with Danny

Piletinu zatim obrišite papirnim ubrusom i pobiberite meso. U tiganj stavite ulje i meso, tako da strana sa kožicom bude okrenuta na dole.

Tiganj zatim stavite na ringlu i pržite na srednjoj temperaturi. Preko mesa stavite veliku šerpu. Pržite dok donja strana ne poprimi zlatnu boju, a gornja strana ne dobije bledo roze boju po ivicama, to je otprilike nakon 7-9 minuta.

Sklonite teret sa mesa i nastavite sa prženjem dok donja strana ne dobije braon boju i postane hrskava, to je još oko 6-8 minuta. Okrenite meso, smanjite temperaturu i pržite još oko 3 minuta.

(Espreso/Stvar ukusa/M.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.