UZ SAMO 1 STVAR ĆETE OČISTITI SUDOPERU DO SAVRŠENSTVA: Sijaće se kao nova, potrebno vam je OVO DOMAĆE SREDSTVO
Sudopera, Foto: Printscreen/TikTok/ mama_mila_

SJAJNO

UZ SAMO 1 STVAR ĆETE OČISTITI SUDOPERU DO SAVRŠENSTVA: Sijaće se kao nova, potrebno vam je OVO DOMAĆE SREDSTVO

Savršeno radi

Objavljeno: 12:39h

Obožavaoci britanske ‘kraljice čišćenja’ mrs. Hinč na društvenim mrežama već neko vreme i sami dele savete i trikove za čišćenje pa su i nedavno na Fejsbuk stranici Mrs Hinch Cleaning Tips objasnili kako najjednostavnije očistiti začepljeni odvod.

Nakupljanje dlačica, komadića mrtve kože, naslaga sapuna i druge prljavštine ponekad u odvodu tuša brzo naprave ‘čep’, što je, bez obzira koliko pazite što u njega bacate, često nemoguće izbeći.

– Koristite sodu bikarbonu i alkoholno sirće, otprilike u odnosu pola, pola – napisao je jedan korisnik ženi koja je u grupi tražila savet.

Nakon što izlijete tečnost u odvod, rekao je, ostavite je pola sata do sat da deluje, a zatim u njega sipajte vruću vodu.

– Slažem se da ovo deluje, a nema muke i jeftino je – komentarisala je jedna korisnica.

Naime kako su objasnili, kombinacija sode i sirćeta će u odvodu izazvati hemijsku reakciju koja će ‘probiti čep’ naslaga, a dva proizvoda se mogu zajedno koristiti i za čišćenje drugih stvari, npr. mašine za pranje veša. Ipak, neki su u grupi imali nešto drugačiji recept za ovo DIY sredstvo.

– Prvo napunite šoljicu sodom bikarbonom i izlijte je u odvod. Pričekajte dva do tri minuta, a zatim dodajte šoljicu sirćeta – napisao je tako jedan korisnik. “Smesa će početi da ‘ključa’ pa je ostavite u odvodu oko sat vremena, a onda sipajte vruću vodu“.

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.