OVAJ PREDMET U KUPATILU RETKO KO REDOVNO PERE, A OGROMAN JE IZVOR BAKTERIJA: Neće vam biti DOBRO kada čujete KOJI
Kupatilo, Foto: Espreso

paŽnja

OVAJ PREDMET U KUPATILU RETKO KO REDOVNO PERE, A OGROMAN JE IZVOR BAKTERIJA: Neće vam biti DOBRO kada čujete KOJI

One mogu da budu izuzetno opasne, a izazivači su najrazličitijih infekcija, pa i gorih stvari, a to se posebno odnosi na osobe sa slabijim imunitetom

Objavljeno:

Kupatilo je najčistije mesto u kući, makar mnogi tako misle, a istina je, zapravo, potpuno drugačija. Koristimo ga svakodnevno i često, a nije ni najmanje jednostavno dezinfikovati ga i očistiti.

A kada se odlučimo da zasučemo rukave, postanemo spremni na to da ćemo dobar deo dan provesti u pranju i ribanju. Ipak, koliko god bili posvećeni čišćenju ove prostorije, jedan predmet koji se nalazi u njoj uglavnom zaboravimo da operemo.

Naravno, u pitanju je zavesa za tuš, odnosno kadu, a mnogi je i dalje redovno koriste prilikom kupanja.

Ona je, pre svega, glomazna i teško se skida i postavlja, a većina smatra da nema potrebe čistiti je redovno, jer ona se svakako "tušira" zajedno sa vama. Međutim, to nikako nije ispravno.

Buđ, Ribanje kupatila, Kupatilo
foto: Profimedia

Zavesa za tuš, nakon što vi završite sa tuširanjem, ostane ili mokra ili vlažna, pa je samim tim savršeno pogodna za razmnožavanje bakterija i gljivica. Možda ste nekada čak i primetili da su se bakterije i gljivice nakupile na zavesi, samo niste znali šta je u pitanju.

Ipak, one mogu da budu izuzetno opasne, a izazivači su najrazličitijih infekcija, pa i gorih stvari, a to se posebno odnosi na osobe sa slabijim imunitetom.

Zavesu za tuš nije neophodno čistiti non-stop, ali bi bilo dobro da je, ukoliko na njoj ne primećujete nikakve promene, operete na svaka tri meseca. Jednostavno je ubacite u mašinu za veš i koristite neki lagani deterdžent. Da bi se zavesa što manje gužvala, ubacite i neki peškir i perite je u hladnoj vodi, ukoliko je plastična, odnosno u toploj, ukoliko je napravljena od tkanine.

U slučaju da primetite da se na zavesti nalazi gomila plesni, dodajte i šoljicu izbeljivača.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media