RECEPT ZA SOČIVO: Posno jelo na kašiku, lepše i zdravije OD PASULJA
Sočivo, Foto: Printscreen/Youtube

ručak

RECEPT ZA SOČIVO: Posno jelo na kašiku, lepše i zdravije OD PASULJA

Ako do sada niste, vreme je da probate sočivo! U pitanju je veoma zdrava namirnica koju ćete lako skuvati, a recept pročitajte u nastavku

Objavljeno:

Sočivo se brže kuva od pasulja, lakše se vari od njega i sadrži više belančevina i ugljenih hidrata. Mnogi smatraju da su jela od sočiva čak i ukusnija od pasulja. Ipak, sočivo je mahunarka – ima prilično teško svarljivu opnu pa ga treba jesti u manjim količinama.

Najjednostavnije je spremiti sočivo kao varivo čiji recept stiže u nastavku.

Sastojci:

  • pola kg sočiva
  • 1 luk
  • 1 šargarepa
  • so, biber, čili, beli luk, peršun, kurkuma, slatka paprika
  • 250 ml paradajz soka
    Sočivo
    foto: Printscreen/Youtube
    Priprema:

Sočivo potopite u vodi oko sat-dva. Nakon toga isperite i ocedite. U šerpi propržite šargarepu i luk. Dodajte sočivo, paradajz sok i dinstajte malo. Potom nalijte vodu, začinite i krčkajte dok sočivo ne omekša.

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.