KAKO DA VAM PRŽENA RIBA NE UPIJE NI KAP ULJA I BUDE ŠTO HRSKAVIJA? Samo 1 sastojak je potreban
Oslić, Foto: Printscreen/youtube/SašinaKuhinja

OBRATITE PAŽNJU

KAKO DA VAM PRŽENA RIBA NE UPIJE NI KAP ULJA I BUDE ŠTO HRSKAVIJA? Samo 1 sastojak je potreban

Ukoliko ste ljubitelji pržene ribe, obožavaćete ovaj trik

Objavljeno:

Pred nama su božićni praznici i slave a kako je za Badnji dan uvek posna trpeza i na meniju je riba, mnoge domaćice imaju svoje dobro probane recepte za pripremu.

Kada je u pitanju pržena riba postoji rizik da se ne natopi uljem i da dobar ukus propadne.

Skuša, Riba
foto: Printscreen/Youtube/ Dare 2 Cook Now

Ukoliko ste ljubitelji pržene ribe, pa već imate spreman recept za dane koji su pred nama, jedan trik će vam pomoći da ona bude još hrskavija, jednako ukusna, ali da ne upije ni kap ulja.

U pitanju je sastojak kojim ćete zameniti brašno, a koji većina ima u svojoj kuhinji - gustin. Gustin ili kukuruzni skrob napraviće zaštitni omotač oko ribe, ona će biti hrskava, a neće imati mogućnost da upije previše ulja i bude masna.

Sastojci:

1 / 6 Foto: Printscreen/Youtube/JelajelenaPetrovic

Priprema:

Ribu isecite na komade, posolite uobičajeno i ostavite u frižideru. Ovo je najbolje da uradite dan ranije, ali može i nekoliko sati pre prženja.

Gustin stavite u činiju, dodajte jednu kašičicu soli, a onda i biber, beli luk i ostale začine po vašem izboru. Sve dobro sjedinite.

Ulje sipajte u dublju posudu, veću količinu kako bi riba "plivala" u istom, pa dobro zagrejte.

Ribu izvadite iz frižidera, pa svako parče dobro uvaljajte u smesu od gustina i spuštajte u vruće ulje. Ukoliko je potrebno okrenite ribu nekoliko puta, kako bi se ravnomerno ispržila sa svih strana.

Prženu ribu poslužite uz krompir ili neku drugu salatu koja se ukusom slaže uz ovaj specijali

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media