OVO MOĆNO KUĆNO SREDSTVO TERA SITNE MUŠICE: Stalno vam se MOTAJU OKO HRANE, postoji samo JEDNO REŠENJE
Sitne mušice, Foto: Scott Camazine / Alamy / Alamy / Profimedia

VAŽNO

OVO MOĆNO KUĆNO SREDSTVO TERA SITNE MUŠICE: Stalno vam se MOTAJU OKO HRANE, postoji samo JEDNO REŠENJE

Mušice su dosadne, a prenose i zarazne bolesti. Da bismo ih se rešili, možemo da koristimo i prirodna sredstva

Objavljeno: 19:08h

Voćne mušice mogu biti prava napast, posebno u letnjim mesecima. Dokazano je da su ove mušice toliko sitne da mogu da prođu kroz mreže na prozorima i vratima, tako da je veoma teško da ih sprečite da uđu.

Međutim, ono što možete da uradite jeste da sklonite sve što bi ih moglo privući. Tako ćete ih sprečiti da sleću na voće i povrće i zaraze ga bakterijama.

Primenite ova 3 trika i više nećete imati problema sa ovim napastima.

1. Sirće i tečni deterdžent za sudove

Mešavina sirćeta i tečnog deterdženta za sudove može da pomogne u teranju mušica. Da biste koristili ovu metodu, potrebno je da pomešate oko 20 ml deterdženta i oko 40 ml jabukovog sirćeta.

Ovo pomešajte u čaši, a čašu zatim prekrijte plastičnom folijom. Foliju učvrstite gumicom, a na vrhu čačkalicom probušite rupice. Sirće koje se nalazi u čaši će privući mušice i one će uleteti unutra.

mušice
foto: Profimedia

2. Čuvajte hranu u frižideru

Činija sa svežim voćem možda izgleda lepo na vašem kuhinjskom stolu, ali je to ujedno i otvoren poziv voćnim mušicama da je napadnu. Naime, ove mušice privlači miris voća i povrća koje zri i fermentira, a to se najčešće događa tokom leta ili početkom jeseni.

3. Začinsko bilje

Poznato je da neke biljke rasteruju muve, pa uz mirise ovih biljaka možemo uživati u miru bez muva. Začinske biljke kao što su geranijum, bosiljak, lavanda, nana, mirođija i čeri paradajz su najpoznatiji repelenti.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.