SRPSKI IMUNOLOG REŠIO DILEMU: Samo 1 VITAMIN uništava sve VIRUSE, a svi ga redom preskaču
Borislav Kamenov, Foto: Printscreen

OBRATITE PAŽNJU

SRPSKI IMUNOLOG REŠIO DILEMU: Samo 1 VITAMIN uništava sve VIRUSE, a svi ga redom preskaču

Vitamin D je najvažniji i bez njega nam ne vrede drugi suplementi ili prirodna sredstva

Objavljeno: 15:37h

Stigao je period kada smo svi podložniji virusima, i zbog čega je važno da povedemo računa o pravilnoj ishrani i suplementaciji.

U tome se slaže i imunolog profesor Borislav Kamenov koji neretko ističe važnost unošenja vitamina u organizam i brigu o sopstvenom imunitetu.

Tim povodom je na tv Pink pričao o hrani koja može da naruši imunitet, najvažnijem suplementu i greškama kada su u pitanju antitela u organizmu.

Ljudi ne shvataju da se prva bitka protiv virusa bije na nivou nespecifičnog imuniteta, kada telo eliminiše patogene i toksine iz organizma. Mi mnogo toga možemo da uradimo unapred, da bismo sprečili nastanak bolesti, hroničnih i autoimunih, čak i malignih i alergija. Mi moramo da popravimo stanje celog imuniteta, kako bi telo moglo da odgovori na napad - rekao je on.

Mnogi prećute lekarima da se osećaju loše, umorno, da imaju druge tegobe, zbog čega ne shvate na vreme da im organizam nije u stanju da se izbori sa napadom jer je imunitet oslabljen.

Vitamin D
foto: Profimedia

Naš imunitet odlučuje u eliminaciji virusa i sprečavanju njegovog širenja u organizmu. Antitela su važna i dobrodošla, ali imunitet je mnogo šira priča od njih. Ako je naš sistem loš, on neće moći da reši problem. Imunitet nas štiti dok nas štiti, a na kraju može da nas ubije, to je citokinska oluja o kojoj se priča - ćelijski imunitet se preterano aktivira. Moramo imunitetu da damo centralno mesto u ovoj priči - rekao je on.

Vitamin D je najvažniji i bez njega nam ne vrede drugi suplementi ili prirodna sredstva.

- U ovim situacijama su najvažniji vitamin D i C, ali prevashodno D, ako njega nema, nećete imati vajde ni od čega drugog. Ovo je problem u svim mesecima koji u nazivu imaju slovo 'R', i uvek nastupi kada je zima- rekao je on.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.