OVAJ SRBIN JE POSTAO MUŽ VEDRANE RUDAN! Sada se SVE ZNA, ceo region će zanemeti
Vedrana Rudan, Foto: © ATA Images

LEPO

OVAJ SRBIN JE POSTAO MUŽ VEDRANE RUDAN! Sada se SVE ZNA, ceo region će zanemeti

Jedna od najintrigantnijih književnica na ovim prostorima nije imala nimalo laku životnu priču.

Objavljeno:

Hrvatska književnica Vedrana Rudan važi za jednu od najintrigantnijih ličnosti na našim prostorima, a u dosadašnjoj karijeri radila je i kao novinarka, voditeljka i kolumnistkinja.

Rođena je 1949. godine u Opatiji, otac joj je poreklom bio hercegovac i bio je ribar i vrtlar, a majka poreklom iz Like radila je kao direktorka u vrtićima, ali su je muž i svekrva prisilili da se odrekne ovog posla i bude domaćica.

Kako je Vedrana više puta naglasila, majka joj je zbog toga zapala u depresiju, a jedno vreme se odavala i alkoholu. To je trajalo sve dok Vedrana nije postala punoletna.

Ona je u svojim kolumnama, romanima, ali i intervjuima javno govorila o tome kako je od oca trpela nasilje.

„Pokušala sam da ubijem oca kad sam imala 15 godina, ali mi nije uspelo. Pokušala sam i sa 20, ali je jedva ostao živ“, rekla je ona u emisiji „Lica kao sav normalan svet“.

Vedrana Rudan
foto: Printscreen/youtube/ Televizija srpske dijaspore

„Imala sam 21. godinu, diplomirala sam i radila. Bilo je to vreme kad su se nosile mini suknje, a onda su, preko noći, došle u modu maksi suknje. Radila sam, imala sam svoju platu i pratila modu, pa sam tako skinula mini i obukla maksi suknju. Otac je ušao u kuhinju, a živeli smo u rupi, u pravom ćumezu, odmerio me… majka u uglu drhti, nikad se nije smeo dizati ton… a otac kaže: ‘Juče si bila ku*va a danas si časna sestra, odluči se’. Odgovorila sam mu: ‘Ne s…’, a majka je skoro umrla, jer sam prvi put digla ton na oca. Pomislila sam – šta mi se može dogoditi? Završila sam školu, radim…“, nastavila je ona.

„A onda mi je on prišao, podigao me i bacio u stakleni orman. Bila sam sva u krvi i staklu… imali smo šporet na drva i na njemu je, u tom trenutku, bila velika šerpa puna gulaša, ogromna… uhvatila sam je za te goruće ‘uši’, digla u vazduh i bacila ocu u glavu. Tog dana sam otišla iz kuće u nameri da se nikad ne vratim. Tako je ostalo do udaje. A onda, dok je moj bivši muž bio u vojsci, a ja s malim detetom, bila toliko bedna da sam pozvala majku i rekla joj: ‘Nemamo šta da jedemo, mogu li da dođem kod vas’. Majka je bila u neverici“, nastavila je ona.

Još dok je bila u braku upoznala je osam godina mlađeg advokata i sa njim imala aferu, nakon čega se razvela. Kako je kasnije objasnila, u tom braku nikada nije bila srećna.

Njen drugi suprug je osam godina mlađi advokat, Srbin Ljubiša Drageljević, sa kojim je i danas u skladnom braku i žive u Rijeci.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.