SPASITE SVOJE BILJKE UZ POMOĆ OVOGA: Nijedna neće UVENUTI, domaćice će biti ZAHVALNE na TRIKU
Ilustracija, Foto: Profimedia

vrlo lako

SPASITE SVOJE BILJKE UZ POMOĆ OVOGA: Nijedna neće UVENUTI, domaćice će biti ZAHVALNE na TRIKU

Da biste isprobali ovu metodu, potrebno vam je samo nekoliko običnih šibica

Objavljeno:

Sobne biljke ne samo da predstavljaju prelepu dekoraciju svake prostorije, pružaju osećaj udobnosti i topline u domu, već i povećavaju koncentraciju kiseonika.

Nažalost, često omiljene biljke uvenu iz različitih razloga. Male štetočine, muve ili štetočine koje je teško videti mogu doprineti njihovom propadanju.

Ipak, postoji jednostavan trik koji vam omogućava da se u saksijama sa cvećem brzo oslobodite malih mušica, koje možda nećete ni videti golim okom.

Da biste isprobali ovu metodu, potrebno vam je samo nekoliko običnih šibica koje ćete jednostavno „naopačke“ zabiti u zemlju, na rastojanju od 5 cm od ivice saksije, a zatim zaliti biljku.

cveće
foto: Emilija Jovanović

Posle dva dana šibice zamenite novim i posle još dva dana muve bi trebalo da nestanu. Ovo takođe pomaže pri tretiranju biljaka jer nećete morati da ih zalivate insekticidima.

Fosfor i sumpor su u sastavu smeše na glavi šibica, koji zatim prodiru u zemlju i pouzdano oslobađaju biljke od štetnih štetočina.

Takođe, još jedan savet ako imate problema sa gljivicama, pokušajte sa bakarnim novčićima. Stavite nekoliko novčića u zemlju oko biljke i bakar bi trebalo da ubije sve spore gljivica, piše Atma.

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.