DOMAĆICE, ZABORAVITE NA ZAPRŠKU: Ova ZDRAVA NAMIRNICA će zgusnuti JELO
ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/Valentina Vuk Mašković

korisno

DOMAĆICE, ZABORAVITE NA ZAPRŠKU: Ova ZDRAVA NAMIRNICA će zgusnuti JELO

Zdravija varinatna

Objavljeno:

Mnoge domaćice i danas, kada žele da zgusnu neko jelo, koriste zapršku. Ipak, postoje jednostavnije i zdravije alternative za zgušnjavanje jela na kašiku.

Jedna od tih alternativnih namirnica je mahunarka – crveno sočivo. Nju nije potrebno natapati u vodi, kao što je slučaj sa pasuljem, a da biste ga skuvali, potrebno je samo 15-ak minuta.

Kako se primenjuje

1 / 5 Foto: Prihntscreen/Youtube/My kitchen Tanja

Operite sočivo u hladnoj vodi, i dodajte ga jelu koje želite da zgusnete 15 minuta pred kraj kuvanja. Tokom termičke obrade sočivo će upiti dobar deo tečnosti u šerpi, pa će se potom raspasti i tako zgusnuti jelo koje pripremate. Ako vam se ne sviđa ljuskasta tekstura skuvanog sočiva, ubacite štapni mikser u šerpu ili prebacite jelo u blender i miksajte sve dok ne dobijete kremastu i gustu tečnost.

Biće vam potrebno 100 grama crvenog sočiva na 500 ml do 1 l tečnosti poput vode ili bujona. Količina naravno varira od toga šta sve stavljate u jelo i koliko želite da bude gusto.

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.