NAPRAVITE BARENE LJUTE PAPRIKE: Zimnica koju svaka SRPSKA KUĆA mora da IMA, tajna je u OVOME (RECEPT)
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

FENOMENALNO

NAPRAVITE BARENE LJUTE PAPRIKE: Zimnica koju svaka SRPSKA KUĆA mora da IMA, tajna je u OVOME (RECEPT)

Paprike dobro operite, pa ih malo skratite peteljku i na dnu napravite mali rez

Objavljeno: 16:34h

Barene ljute paprike neizostavne su u svakoj zimnici, a priprema je vrlo jednostavna i ne zahteva čišćenje ni ljuštenje povrća.

Zimnica je nezamisliva bez paprika, a mogu da se spremaju na razne načine, bilo da od njih pravite ajvar, pinđur ili ljutenicu. Ovaj recept je za barene ljute paprike koje će oduševiti sve ljubitelje pikantnih jela. Priprema je vrlo jednostavna, paprike ne morate da čistite, a sjajno idu uz bilo koje jelo.

Paprike
foto: Printscreen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

Sastojci:

1 kg malih crvenih paprika

150 ml sirćeta

100 ulja

100 ml vode

2 kašike soli

1 kašika šećera

1 glavica belog luka

Priprema:

Paprike dobro operite, pa ih malo skratite peteljku i na dnu napravite mali rez. U doboki, veći tiganj ili šerpu pomešajte vodu, sirće i ulje, dodajte so i šećer, pa sve dobro izmešajte. Zagrevajte na umerenoj vatri uz konstantno mešanje da se šećer i so rastope. Kada smesa krene da vri ubacite paprike. Paprike povremeno promešajte i prelivajte smesom dok u potpunosti ne omekšaju. Pred kraj kuvanja dodajte krupnije nasečen beli luk. Ponovo sve povremeno promešajte, vodeći računa da svaka paprike bude lepo obarena. Paprike će biti gotove nakon nekih pola sata. Pripremiteki sterilisane tegle, pa svaku punite sa paprikama. Na kraju u svaku teglu sipajte preostalu tečnost iz tiganja. Dobro zatvorite poklopce i okrenite tegle naopako. Ostavite ih tako dok se skroz ne ohlade, a zatim ih čuvajte na tamnom i hladnom mestu.

(Espreso / Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.