NAPRAVITE TURŠIJU OD ŠUMSKOG VOĆA: Ukus je fantazija, odmah ZAPIŠITE RECEPT!
Šumsko voće, Foto: Profimedia

NEOBIČNO I PREUKUSNO

NAPRAVITE TURŠIJU OD ŠUMSKOG VOĆA: Ukus je fantazija, odmah ZAPIŠITE RECEPT!

Ove jeseni i zime možete uživati u fantastični i aromatičnim ukusima koji povoljno utiču na čitav oragnizam.

Objavljeno: 20:31h

Od davnina domaćice širom naše zemlje pripremaju zimnicu, kisele krastavce, karfiol, papriku, takozvanu turšiju koja je osim fantastičnog ukusa obiluje vitaminima i mineralima blagotvornim za čitav organizam.

Tokom oktobra i novembra kada se susrećemo sa prehladama, treba praviti turšiju od plodova šumskog voća (šipak, pasji – vučji trn, trnjina, jošta, ribizla, borovnica, brusnica, divlja sitna jabuka, jarebika, mušmula, drenjak, divlja sitna kruška, plod gloga, bobe kleke.)

Plodovi se nakon pranja stave u bure od 60 litara koje pri dnu ima slavinu. Idealno bi bilo da količinski dominira šipak, sa najmanje 30%, zbog najveće količine vitamina C.

Na 15 kg voća sipa se 14 litara vode, a potom se bure hermetički zatvara. Ekstrakcija plodova traje 30 dana. Turšija se u pravilu stavlja početkom oktobra, a otvara početkom novembra.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media