EVO KAKO SE PRAVILNO ZALIVA ORHIDEJA: Ovako će vam CVETATI cele GODINE (VIDEO)
Orhideja, Foto: Printscreen/Instagram/5.min.green

VAŽNO ZA SVE

EVO KAKO SE PRAVILNO ZALIVA ORHIDEJA: Ovako će vam CVETATI cele GODINE (VIDEO)

Stvaranje takvih stresnih uslova omogućiće orhideji da se brzo prilagodi novim uslovima, kao i da ranije pusti cvetne stabljike

Objavljeno:

Iako niko ne razmišlja o tome kada ih kupuje, uzgajanje orhideje kod kuće zahteva određene veštine i znanja. Prilično je zahtevna u nezi i održavanju. Orhideja je cvet koji raste na drugim biljkama. Ova karakteristika je svojstvena epifitima. S obzirom na ovu činjenicu, uzgoj kod kuće ne odvija se na tradicionalan način kao u slučaju drugih sobnih biljaka.

1 / 3 Foto: Printscreen/Youtube/ Priroda leci sve

Zalivanje orhideja u roku od 14 dana nakon kupovine takođe se ne preporučuje. Stvaranje takvih stresnih uslova omogućiće orhideji da se brzo prilagodi novim uslovima, kao i da ranije pusti cvetne stabljike.

Zalivanje treba shvatiti vrlo ozbiljno. Orhideja voli toplu, taloženu vodu, čija je temperatura 30-35 stepeni. Zalivanje se vrši u paleti. Uobičajena opcija zasićenja korena vlagom je postavljanje saksije sa cvećem u širu posudu sa vodom na 20 do 30 minuta. Ovo vreme je sasvim dovoljno da korenje zauzme potrebnu količinu vlage.

Kako izgleda ovaj proces donosimo u video zapisu koji sledi...

(Espreso / Magazin Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.