UMRLA JE TAMARA, UPRAVO SAOPŠTENO! Horor vesti
Foto: Profimedia

SMRT

UMRLA JE TAMARA, UPRAVO SAOPŠTENO! Horor vesti

Glumica je puno glumila ne samo u Kazahstanu, već iu Kirgistanu, Uzbekistanu, Rusiji

Objavljeno: 09:38h

Umrla je počasna umetnica Republike Kazahstan Tamara Kosubajeva. Napustila nas je u 95. godini života, objavio je Državni centar za podršku nacionalnoj kinematografiji na svojoj Facebook stranici.

Godine 1947. mlada Tamara diplomirala je glumačku školu pod vodstvom narodnog umetnika SSSR-a Grigorija Roshala. Radila je u Pozorištu mladih, koje je vodila Natalija Iljinična Sats. Zatim je diplomirala na Taškentskom pozorišnom institutu i radila u Kazahstanskom akademskom dramskom pozoriptu i Regionalnom dramskom pozorrištu u Karagandi.

Glumica je puno glumila ne samo u Kazahstanu, već u Kirgistanu, Uzbekistanu, Rusiji.

"Nazvana je pravom kazahstanskom lepotom, jer je bila u stanju briljantno uteloviti sliku Bayan Sulu na pozornici. Tada je glumica identifikovana s požrtvovnom i mudrom Aspetom, majkom protagonista filma Abdulla Karsakbaeva "Putovanje u detinjstvo. " Kasnije, igrajući starije uloge, Tamara Okimetovna postala je njihovim gledateljima kao "narodna baka" - ljubazna, nežna, puna ljubavi", rekli su o glumici u Državnom centru za javno očuvanje.

"Kino je moj život, a gluma zapravo nije profesija, nego bolest kojoj nema leka. Uvučeš se u to. I sad mi jako nedostaju pozornica, uloge, turneje koje su u naše vreme bile pune romantike , avantura i uvek odličnog raspoloženja", rekla je Tamara Kosubaeva.

Tamara Kosubaeva glumila je u 35 filmova i TV serija, kao što su esme Abaja (1945.), Putovanje u detinjstvo (1968.), Hleb (1977.), Onaj koji je nežniji (1996.), Farah (1999.), "Zheruyik" (2011).

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.