TURCI SE DAVE U KATMAMA, PALAČINKAMA NA SKROZ DRUGI NAČIN: Ovo je originalni recept, poteći će vam VODA NA USTA!
Palačinke, Foto: Printscreen/Youtube/ Sašina Kuhinja

preukusno

TURCI SE DAVE U KATMAMA, PALAČINKAMA NA SKROZ DRUGI NAČIN: Ovo je originalni recept, poteći će vam VODA NA USTA!

"Volimo da kažemo - jednom katme premažeš maslacem i pojedeš"

Objavljeno: 11:18h

Svi volimo da juedemo palačinke, ali nas često mrzi da ih spremimo. Evo najbržeg i najlakšeg recepta za najukusnije palačinke, odnosno katme.

POTREBNI SASTOJCI

jaja - 3 - 4 komada

mleko - 800 ml

voda - 300 ml, mlaka

kvasac - 1/2 kocke, svež (ili suvi - 1 kesica)

šećer - 1 kašika

so - 1 kašičica

ulje - 1 kašika

brašno - do guste kaše

maslac - 1 pakovanje za premazivanje

slatko od smokvi - za nadev

Slane palačinke, Palačinke
foto: Printscreen/Youtube/ Sašina Kuhinja

NAČIN PRIPREME

U posudu sipajte malo toplog mleka, kvasac, šećr i malo brašna.

Ostavite da se kvasac dobro aktivira, a za to vreme umutite jaja sa preostalim mlekom i drugim namirnicama. Dodajte i aktivirani kvasac, dobro promešajte i procenite da li vam je potrebno još brašna.

Pokrijte kašu i ostavite je na toplom mestu. Kada kvasac počne da pravi mehuriće gotova je za prženje. Ugrejte tiganj i premažite ga sa malo ulja.

Promešajte kašu i sipajte u tiganj kutlačom. Rasporedite testo i kada počnu da se pojavljuju rupe u testu, okrenite ga. Gotove katme (palačinke) premažite maslacem i slatkom od smokvi.

(Espreso/BonApeti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media